eMAG, cel mai mare retailer online din Romania, cu vanzari care anul trecut s-au ridicat la 285 de milioane de euro, este magazinul cu cele mai mari vanzari Apple de pe plan local, cel putin asta reiese din declaratiile oficialilor companiei, care sustin ca 10% din totalul vanzarilor din tara noastra sunt reprezentate de brandul american.

Intrebat de wall-street.ro cat din totalul vanzarilor eMAG la nivel local sunt echipamente Apple, Iulian Stanciu, CEO al eMAG, a precizat ca din datele pe care le detine circa 10% din total este generat de vanzarile de produse ale brandului american de electronice.

"Ne asteptam ca brandul Apple sa creasca tot mai mult in popularitate pe plan local, motiv pentru care si estimarile noastre arata o crestere cu 30% a vanzarilor de echipamente Apple in Romania pentru eMAG”, spune Iulian Stanciu, care a subliniat ca 50% din totalul vanzarilor de produse Apple este generat de telefoanele iPhone.

Tocmai din acest motiv, si pe fondul cresterii interesului de produse Apple in Romania, eMAG a deschis primul Apple Shop din Romania, practic un pariu care a necesitat un efort investitional de 1 milion de dolari.

Apple Shop este practic un spatiu comercial de circa 100 - 120 metri patrati situat in interiorul showroom-ului eMAG din cartierul bucurestean Crangasi, in care clientii vor avea posibilitatea sa interactioneze mai usor cu echipamentele Apple, dar si sa primeasca sfaturi si directii din partea unor angajati pregatiti direct de catre Apple. Acest lucru nu este totusi o noutate pentru piata din Romania, iStyle sau iCentre fiind doar doua exemple de reselleri autorizati ai Apple care au adus deja acest concept de cativa ani pe plan local.

"Este o miscare naturala in zona de experienta. Brandul Apple a crescut in interes, iar clientii cauta tot mai multa tehnologie in prezent. eMAG este cel mai mare retailer Apple din Romania, iar prin investitia de acum aducem mai aproape de clienti produsele brandului american", a declarat Iulian Stanciu, CEO eMAG.

In prezent, eMAG comercializeaza produse Apple la preturi ce pornesc de la 1.080 de lei pentru o tableta iPad si pot ajunge si depasi chiar 20.000 de lei, pentru un echipament Mac Pro cu un procesor de ultima generatie si doua placi grafice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri