Rapyd a făcut publică cumpărarea, contra unei sume de 610 milioane de dolari, PayU GPO (Global Payment Organization). Start-up-ul fondat în Israel va prelua, de la Prosus, frâiele unuia dintre cei mai importanți furnizori de soluții de plată din lume, cu activități în peste 30 de țări inclusiv România, unde PayU este lider pe segmentul de procesare de plăți.

Achiziționarea grupului PayU GPO a fost descrisă ca o mișcare „strategică” pentru Rapyd, o companie în plină expansiune care oferă deja o platformă de fintech, pe lângă rețeaua sa de plăți la care se va adăuga tot eșafodajul deja clădit de PayU. Această mișcare crește prezența Rapyd pe piețele emergente din Europa Centrală și de Est, dar și în America de Sud, toate acestea în drumul către un IPO.

„Expansiunea noastră la scară globală continuă și putem spune că ne bucurăm de o creștere de aproape 100% year-on-year a afacerii în 2023. Noi ne bazăm atât pe o evoluție organică, dar și pe un plan clar de achiziții pentru a ne poziționa ca una dintre cele mai importante soluții integrate de fintech la nivel global”, a declarat Arik Shtilman, co-fondator și CEO al Rapyd.

Compania se laudă acum cu o întindere tot mai mare, tranzacționând în peste 100 de state și servind peste 250.000 de clienți comercianți din toate colțurile lumii. De asemenea, Rapyd Global Payments Network susține acum 1.2000 de metode de plată, iar printre clienții Rapyd se numără și companii cunoscute precum Adidas, Google, Ikea, Meta, Netflix, Rappi și Uber. Pentru a-și satisface toți clienții, Rapyd funcționează din cele 22 de birouri ale sale din toată lumea unde lucrează peste 1.700 de angajați.

„Afacerea PayU GPO a fost o latură esențială a succesului PayU, iar, pentru noi, a fost esențial să găsim un partener alături de care să putem să ne susținem clienții și partenerii într-un mediu în continuă schimbare”, a spus Laurent le Moal, CEO PayU citat într-un comunicat Rapyd. Anterior acestei tranzacții, grupul Prosus anunța că PayU a contribuit la o parte din pierderile de anul trecut. Per total, Prosus a încheiat anul financiar cu venituri de 903 milioane de dolari, pierderile din tranzacționări fiind în jurul a 83 de milioane de dolari.

Operațiunile PayU din piețe precum India, Turcia și Asia de Sud-Est nu fac parte din această tranzacție. Doar în India PayU lucrează cu peste 450.000 de clienți comercianți deservind 2 milioane de clienți de credit. Ca și în România, PayU este cel mai mare furnizor de plăți și în India. În schimb, Rapyd are o istorie scurtă în spate, compania fiind fondată în urmă cu doar șapte ani.

Sursa foto: Lukasz Michalczyk / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri