Comentarii pe articolul Presedintele Regatta: Scaderea preturilor in sectorul rezidential, o fata morgana


Despre ieconomia de piata...

George Niki Uhr la 9 Octombrie 2008, ora 10:09
Despre ieconomia de piata...
Stimate domnule Uzunov, economia de piata opereza cu lucruri foarte simple, nu cu fete morgana! Sectorul imobiliar a fost vedeta nr. 1 a economiei roamnesti. Subliniez "a fost". Gata! S-a terminat! Pricepti o data ca preturile din Romania la case/vile/aprtamente/terenuri SUNT ABERANTE. Stiti foarte bine ca pretul unei "vile" de pe Dorobanti se apropie de pretul unui conac sau chiar al unui castel din Franta. Cu tot cu parcurile de zeci de ha pe care le au ca anexa. In afara de niste fosti ciobani cu doua, cel mult trei clase, nimeni nu ar da pretul unui conac pe o "vila" in Romania. Obisnuiti-va cu ideea ca de-acum incolo, o lunga perioada de timp VETI PIERDE bani, clienti si afaceri. Asta daca nu va apucati sa faceti altceva decat "dezvoltare imobiliara".
PS. Despre legea cererii si a ofertei: cererea o formeaza acei clienti care nu doar vor, CI SI POT sa cumpere un apartament/casa/vila/teren. Explicatia vine in completarea mecanismului descris de domnia voastra conform caruia stoparea "marilor proiecte imobiliare" ar ridica pretul apartamentelor/caselor/vilelor/terenurilor in loc sa le scada. Da, foarte interesanta explicatia!
Si doar ca tema de meditatie: in drumul meu spre casa/serviciu trec pe langa celebrul si mult mediatizatul proiect imobiliar "Asmita Gardens". Cateva tepe, dezolante, patrate, din beton curat (natural!) ridicate pe zeci de metri inaltime. De ce m-as muta din blocul meu de beton, ceausist, dar intr-o zona verde ferita de zgomotul traficului infernal de pe Mihai Bravu, intr-alta cutie de beton, care - iertati-mi indoiala! - poate cadea la primul cutremur serios?

  Inapoi la articolul Presedintele Regatta: Scaderea preturilor in sectorul rezidential, o fata morgana

Setari Cookie-uri