Comentarii pe articolul Cum arata programul de guvernare: Cota unica, TVA diferentiat, si taxa Robin Hood


Taxa "Robin Hood"?

Alexandru Anitei la 16 Decembrie 2008, ora 17:55
Taxa
Cine va stabili care sunt firmele care sa plateasca aceasta taxa? Si dupa ce criterii? Cifra de venit? Poate sa fie mare si profit rezonabil. Profitul? Se poate modifica prin o gramada de artificii contabile. Mai mult, micii intreprinzatori depind de profit procentual mare pt. dividende. Pe cand firmele mari au profituri infime declarate dar in schimb adaosuri comerciale mari.

Pentru cei care nu stiu, Robin Hood este o LEGENDA in care raufacatorul fura de la cei bogati si da la cei saraci. In REALITATE tipul doar fura de la bogati si pastra pt. el. Asa va fi si cu taxa. In plus, in legenda tocmai taxele mari erau problema. Nu e ironic?

Firmele la care se face referire in articol au castigat mult pt. ca au avut o pozitie (aproape) de monopol. Acolo statul intr-adevar poate sa reglementeze anumite lucruri, insa nu profitul. Profitul este cel care defineste eficienta unei companii, cand el e limitat si eficientizarea e limitata.

In final, daca statul se comporta ca Robin Hood atunci si firmele vizate se vor comporta ca sheriff-ul din poveste. Adica va ascunde taxele si va schingiui saracii. Va las sa ghiciti ce rol veti juca dvs!
Emil Ilea la 21 Decembrie 2008, ora 11:12
Nedreptatea fiscala naste Evaziunea....

  Inapoi la articolul Cum arata programul de guvernare: Cota unica, TVA diferentiat, si taxa Robin Hood

Setari Cookie-uri