Comentarii pe articolul AFI Europe: Guvernul forteaza dezvoltatorii sa arunce pe piata proiecte slabe calitativ


Dragi primari, Investitii de acest gen nu ne mai trebuiesc

Ivan Mihai la 6 Martie 2009, ora 07:16
Domnul care ne priveste arogant din imagine se lauda cu un mall de 0.5 miliarde.intr-o pozitie buna din Bucuresti.
Daca sunteti corecti intrebati-l daca are de gand sa darime su liceul care este alaturi.
Daca nu, marea lui "investitie" (conform legii, a grijii fata de generatiile ce vin si daca mai exista respectul romanului fata de el insasi) nu poate avea restaurante si sali de joc. Comertul cu bauturi si tigari este de asemenea interzis in perimetrul adiacent scolii. La el in tara sunt interzise si cinematografele.
Mai sunt si altele si probabil le va vedea, si sper simti, dupa deschidere.
In acest loc a fost demolata singura fabrica de notoare electrice mari din Romania care functiona si avea export aproape in totalitate.
Mai puteti sa-i puneti si intrebarea de ce nu a investit in aceasta.
Mihai Ivan
Tudoran Constantin la 6 Martie 2009, ora 19:33
Nimic mai adevarat! Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca in raza de 2000 de m se mai afla inca 2 malluri: Plazza Romania si Liberty Center.
Alexandru Carausu la 8 Martie 2009, ora 17:59
Nu cunosc exact amplasamentul acestui "Shopping Park" dar am toata �ncrederea �n informatiile oferite de d-nii Mihai Ivan si Constantin Tudoran. Cred ca este �nca un caz tipic, alaturi de multe altele, de "dezvoltare imobiliara" �n folosul aproape exclusiv al unor investitori avizi de profit si nu �n cel al locuitorilor. Si la Iasi se construieste, de circa 2 ani, un mare complex pe 13 hectare, �n imediata vecinatate a Palatului Culturii, �ntr-o zona cu sol aluvionar si cu apa freatica la mica ad�ncime ; este vorba de "proiectul Palas" al investitorului Iulian Dascalu, aflat �n gratiile actualului primar Gh. Nichita. La circa 400 de metri spre centru se afla Moldova Mall, iar la 500 m spre est un alt complex, Iulius Mall, ridicat de acelasi I.D. si recent extins.
Nu doresc raul nimanui, dar sper ca actuala criza economica sa mai stopeze av�ntul "dezvoltatorilor" (fie ei rom�ni sau straini) si astfel sa salveze de la desfigurare zone centrale din marile orase, parcuri si spatii verzi. Insa tupeul si lipsa de scrupule a acestor investitori, �ncurajate de complicitatile din primarii si consulii locale, trebuie contracarate pe baze legale, principiale.

  Inapoi la articolul AFI Europe: Guvernul forteaza dezvoltatorii sa arunce pe piata proiecte slabe calitativ