Comentarii pe articolul Producatorii din industria alimentara, in razboi cu supermarketurile


supermarket

Ion Boamfa la 8 Martie 2008, ora 10:23
supermarket
Daca ati intrat intr-un supermarket si ati avut curiozitatea sa va uitati la preturile produselor din carne sau a lactatelor incepeti sa le dati dreptate producatorilor. Preturile la produsele alimentare sfideaza de cele mai multe ori bunul simt si sunt de circa 2 ori mai mari decat in magazinele mici de profil.
In conditiile in care legislatia actuala permite supermarketurilor aceste lucruri ne vom trezi in curand ca practica o politica de dumping pentru eliminarea micilor magazine si apoi vor dicta preturile. Este adevarat ca exista si produse la care preturile sunt mai mici decat in celelalte tipuri de magazine dar numarul acestore este infim iar aceste produse sunt de regula plasate astfel incat cumparatorul sa le observe cat mai greu.
Este cazul ca noi,cumparatorii sa dam o mana de ajutor producatorilor prin modalitatile care ne sunt la indemana si in special prin cumpararea direct de la magazinele acestora acolo unde exista. Dar si producatorii ar trebui sa faca ceva pentru a ajunge la noi.
Ar trebui sa intelegem odata ca a te duce intr-un supermarket o data pe saptamana si a umple cosurile de cumparaturi cu tot ce gasim(ca multe nu ne trebuie)ne face sa renuntam la tot ceea ce are poporul nostru traditional.
Face-ti singuri comparatiile dar pentru asta intrati si in micile magazine

  Inapoi la articolul Producatorii din industria alimentara, in razboi cu supermarketurile

Setari Cookie-uri