Comentarii pe articolul Job-hoppingul, un fenomen care castiga teren pe piata muncii


O opinie despre articol

Delia Fenesan la 26 Martie 2008, ora 09:45
O opinie despre articol
Eu una nu vad ce sens are articolul inafara de acela de a ne convinge ca merita sa lucram pe salarii indecente, intr-un mediu in care nu ne simtitm bine doar de dragul stabilitatii!
Temerea ca un angajat care si-a schimbat foarte des locul de munca nu are stabilitate, nu este justificata. Sau poate este justificata pentru angajatorii care prefera sa plateasca salarii celor incompetenti pe motiv ca au vechime si stabilitate. E firesc ca cineva care simte ca poate mai mult si poate obtine bani mai multi si nu e motivat din nici un punct de vedere in societatea in care lucreaza sa isi doreasca un altfel de job. A avea stabilitate intr-o societate in care nu esti motivat inseamna ca ori esti prost ori nu poti mai mult.
Pentru nelegerea procesului motivaiei, este necesar cunoaterea coninutului nevoilor, motivelor, scopurilor sau stimulentelor si relaiilor dintre ele. Majoritatea conducatorilor unei societati habar nu au sau pur si simplu ignora nevoile si motivele angajatilor. Majoritatea nu tin cont de interesele, aspiratiile si convingerile angajatilor care au putea declansa procesul motivational si sunt foarte uimiti de ce angajatii lor prefera sa paraseasca locul de munca chiar si pentru un salar mai mic.Pentru ce si-ar dori un angajat atingerea obiectivelor organizationale daca nu are sansa sa isi atinga prin aceasta si propriile obiective si interese? Daca nu exista o relatie viabila intre interesul individual si obiectivul organizatiei este firesc ca omul sa caute un alt loc de munca!
De asemenea, factorii de mediu din societatile romanesti lasa de multe ori de dorit! Organizatiile mizeaza pe ierarhii bazate pe putere, salarizarea nu e nici echitabila, nici stimulatoare si nu acopera costurile unei vieti decente, oamenii nu se simt stimati, sunt ignorati la stabilirea scopurilor si obiectivelor, a metodelor de munca, nu sunt informati corect asupra situatiei si activitatii societatii, calitatea colaborarii este deficitara, posibilitatile de dezvoltare a carierei sunt minimalizate sau chiar absente.
Ei, nu am spus in toate societatile ci in majoritatea! Pentru ca nu-i asa cum pot sa il intreb pe seful ce rost are cultura organizationala daca el nici macar nu a auzit despre existenta acestor termeni!? Si dupa toate pe care le-am insirat mai sus, ma desconsideri pentru ca mi-am cautat alt loc de munca sau mi l-am schimbat prea des?
Daca tot exista deficit de personal pe piata muncii am toate sansele din lume sa gasesc ceva mai bun!Intre timp poate o sa mai invete si fostul meu sef cate ceva despre organizatie in general, despre motivatie, despre mediu, despre respect, colaborare, performanta si recompensa!


  Inapoi la articolul Job-hoppingul, un fenomen care castiga teren pe piata muncii

Setari Cookie-uri