Comentarii pe articolul GM prezinta prototipul urban EN-V


un optimism exagerat!

la 26 Martie 2010, ora 19:46
In acest articol, este supra evoluata aparitia unui nou mijloc de transport cu propulsie electrica, care sa inlocuiasca automobililele pe baza de combustibili ca factori de poluarea atmosferii cu poluanti chimici.
Cunoastem faptul, ca in momentul de fata se fac eforturi importante pentru reducerea poluarii pe mai multe cai, a motoarelor cu care sunt dotate autovehicolele: micsorarea consumului de combustibil/cal putere, inlocuirea combustibililor derivati din petrol, cu cei derivati din alcool sau alte prduse (sau chiar revenind la motoare cu abur), ori foloosirea de catalizatorii pentru a realiza o "ardere" completa a combustibililor folositi si neutralizarea noxelor ce ar putea fi esapate etc.
In cazul in care noile "masinute" isi vor face aparitia "comerciala", avand in vedere ca acestea vor deveni "autonome" de abilitatile de conducator auto ale celui care o foloseste, nuumarul celor care vor dori sa aibe o asemenea masina va fi enorm.
In aceste conditii, si avand in vedere ca vor trebui acceptati si posesorii de masini auto cu motor pe combuustibili cu poluare atenuata, sunt convins, ca nu vom avea un castig pe termen scurt ci un scurt circuit in transportul urban, si nu numai.
Si mai e un factor important, al unei poluari pe care nimeni nu a anticipat-o. Poluarea electrica si electronica, care incepe din ce in ce sa se faca simtita de fiintele umane (si poate sii de alte entitati) printr-un comportament excentri si temperamental exagerat (nervos) etc, dar vine punternic in centru atentiei "microelectronica", unde radiatiile electrice si electronice de la miliarde de aparate (plus EN-V-eurile), le vor perturba activitatea. Toate acestea vor pitea producere un dezastru de mare "complexitate" asupra viitorului omenirii.
Sa nu ne bucuram, pana nu anticipam consecintele aparitiei unui "nou jucator" pe piata transportului urban, si poate in "comun". El poate fi un prieten intr-un viitor nu prea indepartat, dar un "dusman" intr-un viitor apropiat.
Trebuie anticipata inca de pe acum o noua legislatie rutiera, care sa impedice "abuzul" in circulatia rutiera urbana dar si rurala!
Maryo

  Inapoi la articolul GM prezinta prototipul urban EN-V

Setari Cookie-uri