Comentarii pe articolul Fondurile europene - Solutia Romaniei pentru iesirea din criza?


Fonduri europene pentru someri

Nenciu Teodora la 5 Iunie 2010, ora 13:00
Buna ziua,
Regret ca abia acum am vazut articolul Dvs. si as avea rugamintea sa-mi spuneti ce informatii aveti despre aspectele pe care le voi prezenta mai jos.

Urmare a cererii pe care am facut-o Parlamentului European, pe care o redau mai jos:


Doamna

Confirmm primirea solicitrii dumneavoastr la Pota ceteanului. Vei primi un rspuns n cel mai scurt timp posibil.

[* Rezoluia legislativ a Parlamentului European din 15 decembrie 2009 referitoare la propunerea de instituire a unui instrument european de microfinanare pentru ocuparea forei de munc i incluziune social (instrumentul de microfinanare Progress) (COM(2009)0333 C7-0053/2009 2009/0096(COD))*] Buna ziua,

Fac parte din categoria descrisa in Amendamentul 67 Propunere de decizie
Articolul 2 alineatul 1 litera a

(a) persoanele care și-au pierdut sau risc s și piard locul de munc sau care au dificultți de integrare sau reintegrare pe piața muncii, precum și persoanele care se confrunt cu amenințarea excluderii sociale sau cele vulnerabile, aflate ntr-o situație dezavantajoas n privința accesului la piața de credit convențional și care doresc s inițieze sau s-și dezvolte n continuare propria microntreprindere, inclusiv activitatea independent;

Am rugamintea sa ma indrumati carei institutii trebuie sa ma adresez pentru a putea beneficia de aceasta oportunitate si de a avea posibilitatea de a genera un loc de munca sau chiar mai multe.

De asemenea as vrea sa inteleg mai bine afirmatia de mai jos

Beneficiarii vor primi si cursuri de formare si consiliere pentru dezvoltarea unor afaceri durabile. Sper ca fondul initial va ajunge pana la 500 de milioane de euro, provenind din surse publice sau private apreciaza deputata Kinga Gncz.

Va multumesc pentru timpul acordat,

Cu deosebita consideratie,
Teodora Nenciu

Unitatea Pota Ceteanului
Parlamentul European




Vreau sa va informez despre raspunsul pe care l-am primit de la Parlamentul European.


Comisia Europeana va stabili un nou instrument de microfinantare europeana oferind astfel, posibilitatea cresterii ofertei de microcredite si a accesarii acestora de catre grupurile afectate de somaj care doresc sa infiinteze sau sa isi dezvolte in continuare propria afacere. Aceasta facilitate este orientata in special, catre cei care nu au acces la fondurile de creditare, in contextul actual al ofertei scazute de creditare.

Aceasta facilitate va deveni operationala din iunie 2010, cand prin Fondul European de Investitii va fi disponibila finantarea pentru furnizorii de microcredite din statele membre.

In lista furnizorilor se pot include: bancile, creditorii non-profit sau institutiile ce ofera garantii, precum si alti furnizori de produse de finantare pentru microintreprinderi.

Dupa ce o prima selectie va avea loc, numele furnizorilor vor fi publicate pe site-ul intern al Comisiei, in a doua jumatate a anului 2010.

Alte masuri ce vor insoti acest demers vor fi dezvoltate in cadrul Fondului Social European. Informatii despre Fondului Social European in Romania le puteti gasi accesand site-ul: : http://www.fseromania.ro /.

Raymond Maes
European Commission
Employment, Social Affairs & Equal Opportunities DG




Am marea rugaminte sa-mi spuneti daca acest proiect are sanse in Romania si cat poate dura implementarea lui, imi este teama ca voi iesi din somaj pana cand se vor pune la punct detaliile necesare.

Cu mult respect,
Teodora Nenciu

  Inapoi la articolul Fondurile europene - Solutia Romaniei pentru iesirea din criza?

Setari Cookie-uri