Comentarii pe articolul Interviu WS - Mihai Chisu, IFB Finwest: Piata de capital are nevoie de o revolutie


mentalitatea trebuie schimbata si la brokeri

Dromochetes la 30 Noiembrie 2010, ora 11:29
E adevarat, statul nu listeaza societati, CNVM-ul mai mult incurca decat sa ajute, romanii in general nu au educatie financiara. Dar brokerii ce fac? S-au invatat in anii de boom cand nu faceau decat sa sune clienti sau, mai rau, asteptau sa vina clientii la ei, ca hipnotizati. Si in paralel mai faceau si o specula rapida de unde mai iesea un banut. Nu fratilor, puneti-va pe adus societati la cota bursei, ca treaba asta cel mai bine o faceti voi, nu staff-ul obosit al BVB si cu atat mai putin pafaristii din ministere. Dar adusul unei societati la cota BVB presupune munca multa, de durata si lipsita de garantia rezultatului, pe cand invartitul SIF-urilor de pe-o zi pe alta si sunatul la telefon e boierie. Idee pentru BVB: reducerea comisionului de tranzactionare perceput SSIF-urilor pentru fiecare societate adusa la cota (in functie de capitalizare, eventual).
O Idee Excelenta la 30 Noiembrie 2010, ora 12:26
Reducerea comisionului de tranzactionare pentru cei care aduc companii la bursa este o idee excelenta. Asa s-ar mai dezmorti si brokerii, iar cei care sunt pe ultimele locuri poate se mai gandesc o data daca nu cumva isi pierd timpul pe piata asta. Dar... surpriza... credeti ca ar vota vreodata cineva asa ceva, atata timp cat actionariatul bursei este dominat de catre cei care nu fac mai nimic?

  Inapoi la articolul Interviu WS - Mihai Chisu, IFB Finwest: Piata de capital are nevoie de o revolutie

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile