Comentarii pe articolul DECLARATIE SOC: Sistemul public de pensii este piramidal


DECLARATIE SOC: Sistemul public de pensii este piramidal

Cornelia Rusu la 3 Martie 2011, ora 17:46
Este din ce in ce mai trist ce se intampla cu sistemul public de pensii si cu atat mai trist pentru noi, pensionarii care, dupa o viata de cotizare ( cu precizarea ca pe noi nu ne-a intrebat nimeni de vrem sau nu sa contribuim la acest fond), am ajuns sa fim marea problema a bugetului. Daca am vrut sa cotizam la fonduri private de pensii am fost refuzati politicos pe motiv de varsta. Unde sunt banii nostri? Oare statul, care ne-a cheltuit banii zeci de ani, nu are nici un fel de raspundere pentru noi? Este jenant pentru noi si rusinos pentru ei sa vedem , cand mergem la diverse autoritati centrale sau locale, cat de mult personal este si cat de mult se arde gazul ( este o expresie cunoscuta si recunoscuta pentru sistemul nostru din administratie), iar pentru pensii, sanatate, invatamant nu sunt bani...
Grecea Liubovi la 3 Martie 2011, ora 17:56
Din pacate, cei care simt "beneficiile" sistemului de pensii "socant" denumit piramidal de insusi ministrul muncii sunt pensionati. Ca pentru imbunatatirea situatiei actuale nu se face nimic, este clar. Dar mai socanta mai se pare "strategia" pentru viitor enuntata de dl ministru al muncii: guvernul SPERA la "cresterea numarului locurilor de munca disponibile si a numarului de contributori la bugetul de asigurari sociale". Pe fondul cresterii sperantei de viata a populatiei! Populatie pe care insusi guvernul o loveste sistematic, de la nou-nascuti pana la pensionari.
Ghita-Daniel Androne la 3 Martie 2011, ora 21:21
dupa ce modifica codul muncii si ne baga pe toti intr-o ceata totala in legatura cu viitorul nostru si al familiilor noastre stimatul(pardon,BOUL) ministru spera
in cresterea sperantei de viata si al numarului de contribuabili la sist. de pensii.
FRATILOR, SA LE DEA CINEVA CATEVA PALME POATE SE TREZESC!!!
CAND PROMOVEZI LEGI CARE NU PRODUC ALTCEVA DECAT HAOS SI INSTABILITATE IN PIATA MUNCII NU TE POTI ASTEPTA LA CRESTEREA NR.
DE CONTRIBUABILI,A NATALITATII IN ROMANIA,CI LA UN NOU VAL DE EMIGRARI PE MOTIVE ECONOMICE!!!!!!!
GUVERNARE CRIMINALA CARE ATENTEAZA LA VIITORUL ACESTEI NATII SI LA VIITORUL ROMANILOR IN ROMANIA!!!!!!
dar cred ca o si meritam.daca se intampla in alta tara ce se intampla la noi
aveau de mult capetele sparte si geamurile date jos de la birouri.
astia suntem.o natiune de ingenuchiati si mioritici fatalisti.
asteptam de la altii sa ne schimbe soarta dar noi nu facem nimic.
Catalin Iamandei la 3 Martie 2011, ora 21:38
Asta nu e nici-o noutate .Nu pot sa cred ca la o revista ca asta nu se stie ca toate fondurile de pensii "de stat" din europa se bazeaza pe intrari mai mari ca sa sustina platile.Wall Stret sunteti de tot rasul.....plansul.Vreti sa nu va mai zgandariti buricu si sa vorbiti de teme interesante cum ar fi prabusirea dollarului (cea mai mare piramida inversa)?
Tudoran Constantin la 4 Martie 2011, ora 22:27
Pe bune? Chiar e o schema piramidala? Ei na!
Si care mai e noutatea? Ca soarele apune la vest? Sau ca iarna nu-i ca vara? Hai sa fim seriosi! Pai daca fiecare cotizant si-ar depune contributia la pensie intr-un cont cu dobanda LA VEDERE, ar fi minunatul proprietar a cca. 100.000 de euro dupa 30 de ani de cotizare. Si atunci? Unde-s banii? S-au dus pe alte "prioritati"... Ramane doar ca cei aflati in "paine" sa ii plateasca pe pensionari. Cum insa cotizatia "medie" e cam jumatate din pensia media iar pensionarii cam la fel de multi ca "lucratorii"... se cam impute treaba!
Badita Marian la 7 Martie 2011, ora 17:22
-sa se desfiinteze sistemul de pensii privat, ca doar ia bani si nu da nimic la stat; nici macar impozit pe profit; ca cica il tin pentru cresterea depozitului; si dupa 15 ani or sa dea faliment pe capete si or sa plece cu toti banii fara sa dea socoteala;
-in Ungaria s-a nationalizat sistemul de pensii privat ca nu a dat satisfactie, ba chiar a dat faliment si a lasat oameni fara pensie;
-este un sistem mafiot de a fura legal din bugetul statului, bani care de drept revin pensionarilor; deoarece atunci cand platim taxele la stat suntem buni; numai cand ne cerem drepturile inapoi suntem: huligani, cersetori, etc.
-JOS cu astfel de guvernanti!
la 13 Martie 2011, ora 17:29
E normal sa zica un ministru al munci, ca sistemul de pensii este un joc piramidal, deoarece numarul de contribuitori la fondul de pensii, e mereu in scadere, asta pentru ca in aceasta tara bogata, cu oameni saraci, investitiile sant la pamant, exista forta de munca disponibila, care traieste de pe azi pe maine. E o mare bataie de joc, dar acest guvern, care vrea binele poporului, cred ca este putin cam depasit de situatie si iesirea din criza pentru el, e un tel pe care nu vrea sa il atinga, asta pentru ca nu e competent pentru asa ceva.

  Inapoi la articolul DECLARATIE SOC: Sistemul public de pensii este piramidal

Setari Cookie-uri