Comentarii pe articolul De ce nu merg fondurile europene? Angajatii "RUP POARTA" la 16:30 din cauza salariilor


Motivare spre performanta

Muntean Flavius la 28 Aprilie 2011, ora 12:39
Stimate Dl Vatafu,


daca aveti probleme de motivare a oamenilor, exista metode simple prin care puteti sa ii readuceti la motivare si sa fie si performantii. Mediul privat este nemultumit de faptul ca nu se reusesc mai multe proiecte - aprobarea acestore - v-ati gandit vreodata sa bonimicatii oameni in functie de proiectele aprobate si nu in functie de proiectele procesate? Au acesti oameni stabilite obiective clare si masurabile (Obiective SMART)? sunt evaluati invrun fel? Ma indoiecs de acest lucru, pt ca din cate am observat bugetarii tot bugetari sunt, si nu se rup cumunca. I-as invita pe acesti stimati domni sa performeze in sistemul privat pt cel putin 6 luni, sa vada ce inseamna sa trebuiasca sa muncesti, sa ai rezultate si sa fi eficient.

O zi buna va doresc.
Dumitriu Remus la 28 Aprilie 2011, ora 12:56
De acord cu cele de mai sus.
O motivatie deosebita ar fi ca atunci cand nu-ti faci treaba sa ti se arate usa.
In domeniul privat se munceste pe rezultate, nu pe numar de ore.
Si daca sunt asa buni si platiti asa prost, sa nu se planga, sa intre in domeniul privat. Nimeni nu-i opreste sa munceasca si sa fie platiti dupa munca depusa.

Succes mult !
Remus


Cristina Cristina la 28 Aprilie 2011, ora 13:00
cine sa-ti arate usa? exista "competenta" la nivel de management in sistemul de stat? hai sa fim seriosi
Popescu Cristian la 28 Aprilie 2011, ora 13:25
Nu pot fi de acord cu cele mentionate mai sus! DA, lucrez la buget si am lucrat si in privat. Nu poti pune in aceeasi "oala" bugetarii asa cum nu poti pune in aceeasi "oala" privatii. Banuiesc ca toti ati fost la randul vostru nemultumiti de prestatia unei firme private cu care ati interactionat chiar in nume personal. La fel e si cu institutiile publice.
Va pot da un exemplu concret (de la locul meu de munca): da, lucram pe obiective focusate pe rezultate; da, avem implementat un sistem de competente ce sunt corelate cu obiectivele institutiei; da, lucram atata timp cat este nevoie pentru a putea multumi beneficiarii institutiei noastre, deseori chiar si peste program, si intotdeauna, anual, masuram gradul de satisfactie al acestora, da, in timpul de 8 ore incercam sa fim cat mai eficienti si sa rezolvam taskurile (un manager indreptat spre eficienta isi pune probleme daca constata cu un angajat nu poate rezolva taskurile in 8 ore, nu?), da, si lista da-urilor ar putea continua. Da-uri care sa contracareze cu fapte concrete modul in care este prezentat sistemul bugetar de ceva timp.
Acest modvre nu face altceva decat sa dezbine si sa discrimineze angajatii acestui sistem (marea majoritate a specialistilor HR din privat nu se sinchisesc macar sa citeasca CV-urile angajatilor proveniti din sistemul de stat). Nu neg faptul ca in unele institutii nu este un sistem performant, insa fac apel la primul paragraf al comentariului meu, referitoare la performanta sistemului privat.
la 28 Aprilie 2011, ora 15:42
In Romania, mai exact la Calarasi, se munceste execrabil.La Casa de Asig de Sanatate nu se mai gasesc documentele depuse in anii anteriori si nici anul acesta. Astazi am fost la ac. institutie, ca sa elucidez o "problema" ridicata de salariata de acolo, precum ca este nevoie de situatia definitiva si nu de cea depusa anterior(norma fixa). Explicand-ui ca nu este nevoie de situatia efectiva, a constatat ca in dosarul contribuabilului, nu se afla decat doua decizii de impunere aferente anului 2010, desi eu am mers personal in luna martie si am depus decizia pt. 2011, iar in urma cu mai bine de un an am dus si decizii pt. 2008 si 2009 cum mi s-a cerut atunci. S-a justificat ca altcineva s-a ocupat de dosarul respectiv si nu se mai gasesc documentele.
Principalii vinovati sunt sefii, care in mare sunt incompetenti, pusi pe criterii politice si nu stiu ce sa faca
Eva Radu la 28 Aprilie 2011, ora 17:01
Situatia este ambigua fara a generaliza cu precadere cam la un om competent in administratia de stat exista cel putin 2 oameni incompetenti care sunt angajati pe criterii politice sau pe relatii si pile din pacate asta la cam orice administratie a statului in afara de asta banii europeni sunt bani care pot fi accesati doar pe proiecte beton si nu pot fi deturnati sub nici un fel catre clientela politica indiferent ce culoare are putere rosie portocalie ori mai stiu eu,cred cu convingere ca de fapt nu se vrea accesarea acestor bani pentru ca niciodata un subaltern nu-si va risca serviciul si relatia cu seful doar pentru a face ce trebuie este greu de crezut ca sunt asemenea oameni desi nu vreau sa jignesc pe nimeni pana la urma fiecare decide pentru el pacat ca mai avem in mentalitate ideea de "eu sa o duc bine in rest nu mai conteaza" desi de multi dintre ei depinde viitorul si bunastarea altora va doresc zile bune si "criza "cat mai usoara
Popa Popa la 28 Aprilie 2011, ora 18:34
Doamna Popescu Cristina scrie ca a lucrat la privat si acum lucreaza la stat. De ce a plecat din privat? Pentru ca acolo nu te tine nimeni pana nu scoate untul. Acolo nu poti sa te ridici dupa 8 ore si sa pleci. Oare noul cod al muncii nu se aplica si la stat?

  Inapoi la articolul De ce nu merg fondurile europene? Angajatii "RUP POARTA" la 16:30 din cauza salariilor

Setari Cookie-uri