Comentarii pe articolul De ce nu merg fondurile europene? Angajatii "RUP POARTA" la 16:30 din cauza salariilor


De de nu merg fondurile europene?

la 28 Aprilie 2011, ora 13:10
Cred ca intr-adevar primul ministru are nevoie de vatafi pentru a accesa fondurile europene. Cine este acest Vatafu, care a ajuns la varsta lui DEJA consilier al primului ministru? A lucrat el intr-o Unitate de management privind atragerea de fonduri europene pentru a cunoaste specificul activitatii? Daca da, sa prezinte rezultatele obtinute. Daca nu, atunci sa mai invete inainte de a da sfaturi.Imediat dupa 1990, Banca Mondiala a solicitat autoritatilor romane sa infiinteze unitati de management (sau de administrare) a proiectelor pentru ca acesti salariati sa fie stabili, competenti si bine platiti pentru a nu fi coruptibili. Aceeasi masura s-a luat si in cadrul UE. Masura diminuarii arbitrare a veniturilor acestora (daca s-a diminuat salariul automat s-a diminuat si acel spor de pana 75%, daca nu cumva a fost taiat de tot) era normal sa-i demotiveze. Pe urma, salariul stabilit este pentru o zi de lucru de 8 ore. Cred ca e timpul sa se termine cu tot felul de justificari pentru ca salariatii se presteze ore suplimentare neplatite. Nu vad in presa exemple de sanctiuni pentru fortarea salariatilor sa efectueze ore suplimentare neplatite. Multe societati comerciale sau de prestari de servicii au disponibilizat o parte din salariati si acum ii exploateaza pe cei ramasi. Ati auzit de vreun control al Inspectiei muncii si de sanctiuni drastice aplicate?
Pe de alta parte, cate societati isi pot permite avansarea unor sume care sa fie recuperate ulterior din fonduri europene. Ar trebui schimbata si simplificata metodologia de accesare a acestor fonduri. Daca primul ministru si-a angajat consilieri, atunci sa-i puna la treaba si sa gaseasca solutii de simplificare a metodologiei de accesare a fondurilor europene, sa negocieze cu UE alte metode de a accesa aceste fonduri, nu sa critice in seminarii activitatea salariatilor cu activitate in acest domeniu.
Astept opinii pertinente din partea unor salariati din domeniu, pentru a explica nemultumirile lor si eventual sugestii de imbunatatire a utilizarii fondurilor europene.
PS - Pentru co-finantare, cate societati dispun de garantiile necesare?

  Inapoi la articolul De ce nu merg fondurile europene? Angajatii "RUP POARTA" la 16:30 din cauza salariilor

Setari Cookie-uri