Vrei sa iti cumperi un apartament nou? Afla incotro se indreapta preturile


Preturile apartamentelor noi au dat semne de stabilizare in primele luni ale anului, insa potentialii cumparatori sunt de parere ca mai este loc de scadere. Cum vor evolua in continuare preturile si ce sanse are 2010 sa fie un an mai bun pentru piata rezidentiala ne vor spune un consultant, un evaluator, un dezvoltator si un director de portal imobiliar.

2 Cum credeti ca vor oscila preturile apartamentelor noi, atat din Bucuresti cat si din tara, pana la finele anului?

Adrian Crivii presedinte, Darian
Pentru apartamentele noi, ne asteptam la o scadere a preturilor de tranzactionare mai moderata fata de anul trecut, in jurul valorii de 10-15%. O cauza pentru aceasta scadere este si baza de calcul mai mica, datorita valorilor inregistrate in 2009. In orice caz, credem ca apartamentele noi, finalizate, vor pierde mai mult din valoare decat cele vechi, in principal pentru ca incorporeaza costuri mari de achizitie a terenurilor dezvoltate.
Valentin Ilie CEO, Coldwell Banker Affiliates of Romania
Cred ca vor fi scaderi minore sau stationari pentru locuintele noi deja edificate. In schimb, cred ca vor fi lansate proiecte noi cu preturi mult mai mici, in special datorita suprafetelor reduse si a costului de constructie mult mai mic.
Asher Lax director de marketing si vanzari, Adama
Preturile locuintelor noi, amplasate in zone bune, aproape de parcuri sau de statiile de metrou, nu au cum sa scada mai mult de 900 euro/mp plus TVA. Pana la finalul anului, cred ca preturile se vor stabiliza in jurul acestei sume.
Adrian Erimescu director general, imobiliare.ro
In contextul relansarii programului Prima Casa, preturile apartamentelor noi au crescut in cea de-a doua jumatate a primului trimestru. Pentru ca aceasta tendinta sa se mentina este nevoie de o confirmare din partea pietei. In conditiile in care cumparatorii vor valida aceste preturi si actiunile lor se vor materializa in tranzactii, preturile se pot mentine la nivelul acesta sau pot chiar creste. Pe de alta parte, raportat la puterea de cumparare a romanilor si la veniturile nete realizate, noi scaderi sunt posibile in continuare.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri