Q&A: Ce pregatesc restaurantele pentru sezonul de vara?


Restaurantele se confrunta cu schimbari in sezonul de vara. La avantajul de care beneficiaza unitatile cu terase, se adauga schimbari in meniu de pana la 30-35% dintre produse, dar si faptul ca locuitorii Capitalei sunt in vacanta ori aleg divertisment in aer liber, in afara orasului.

2 La ce evolutie a vanzarilor va asteptati in aceasta vara fata de perioada similara a anului 2009 si cum explicati aceasta tendinta?

Tinu Sebesanu CEO, Trend Hospitality
Dupa o analiza a primului trimestru se constata ca tendinta continua sa fie descrescatoare in 2010, chiar daca la sfarsitul anului 2009 se prevedea o anumita stabilizare.

Din analizele noastre, aceasta tendinta va continua si in urmatorul trimestru. Pe piata restaurantelor, efectele crizei s-au manifestat cu un decalaj de aproximativ un semestru fata de alte segmente ale industriei, ca de exemplu piata hoteliera.

Alimentatia publica are o dinamica diferita fata de hoteluri, iar in acest caz a fost afectata mai tarziu, dar va avea si o revenire mai rapida. Pentru vara aceasta, estimam o continuare a diminuarii veniturilor in restaurant cu aproximativ 10% fata de perioada similara din 2009.
Dragos Petrescu Proprietar, City Grill
Pentru vara lui 2010 ma astept la o scadere a valorii vanzarilor fata de aceeasi perioada a anului trecut, scadere cauzata in primul rand de contractia cererii.

Mai mult decat atat, prognoza de evolutie economica negativa pe aceasta piata s-a amanat de la primul semestru al anului 2010, la finalul anului in curs, cu perspective negative si in 2011.
Sergiu Nedelea Manager, Casa Iancului
Evolutia vanzarilor este in scadere, pentru ca fiecare familie, fiecare societate se rebugeteaza dupa orizonturile financiare, care se anunta destul de sumbre.
Joseph Hadad Administrator si Chef, Casa Vernescu
Este clar ca perioada de criza, inceputa inca de anul trecut, nu s-a incheiat, iar prognoza unei reveniri la o crestere a pietei este incerta.

Cu toate acestea, suntem convinsi ca vanzarile restaurantului Casa Vernescu in perioada lunilor urmatoare vor fi la nivelul celor din aceeasi perioada a anului 2009.

In acest sens ma bazez in primul rand pe relatia puternica pe care o avem cu clientii nostri fideli, pe reputatia restaurantului, consolidata in cei 15 ani de activitate, cat si pe capacitatea de a genera cerere pentru ofertele noastre de sezon.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri