Q&A: Comisionul agentului imobiliar - Ce s-a schimbat in vreme de criza


Comisionul agentului imobiliar a fost dintotdeauna un subiect aprins. Intr-o piata cu putine tranzactii, in care decizia apartine cumparatorului, multe agentii imobiliare si-au regandit strategiile si au ales reprezentarea unei singure parti implicata in tranzactie, lucrand astfel pentru un singur comision.

5 Cum sunt impozitate in prezent veniturile obtinute din intermedierea imobiliara?

Adrian Sischin regional director, RE/MAX Romania
Agentii imobiliari pot sa fie angajati ai unei firme imobiliare sau pot avea statut de persoana juridica, de exemplu SRL sau Persoana Fizica Autorizata. Veniturile sunt impozitate dupa caz ca pentru orice angajat, Societate comerciala sau PFA, conform legislatiei in vigoare.
Valentin Ilie CEO, Coldwell Banker Affiliates of Romania
Veniturile obtinute din intermedierea imobiliara sunt impozitate la fel ca si cele obtinute de orice companie prestatoare de servicii.
Gabriel Alexandru vicepresedinte, Century 21 Romania
Veniturile obtinute sunt impozitate conform codului fiscal. Cea mai mare problema a pietei este aceea ca, in lipsa controalelor fiscale, cele mai multe venituri din activitatea de intermediere imobiliara nu sunt inregistrate nicaieri.

Astfel, se creeaza un avantaj neloial pentru cei ce incalca legea si nu fiscalizeaza veniturile. Mai ales ca, in acest moment, clientii nu au nici un motiv real sa solicite factura fiscala pentru miile de euro pe care le platesc agentiilor imobiliare.

George David director general, Galaxy Imob
Conform legilor in vigoare pentru societatile comerciale.
Adrian Erimescu director general, imobiliare.ro
Conform cotei unice de impozitare de 16% plus plata contributiilor sociale aferente, in functie de forma de organizare : SRL, PFA.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri