Provoaca-ti zona de confort

Provoaca-ti zona de confortUneori, lectiile importante de viata ne pot fi amintite de cele mai neasteptate situatii.

"Intr-un weekend zapam telecomanda si vreme de 1 minut m-am uitat la desene animate. Era o secventa in care mama ii oferea copilului un sfat pentru viitor, incurajandu-l sa isi caute mereu competitori mai puternici decat el, aceasta fiind calea prin care va putea deveni cel mai bun. Este o lectie care se aplica si in mediul de afaceri. Castigatorii sunt cei care isi provoaca zona de confort, cu atat mai mult in aceasta perioada de criza, in care caile batatorite nu mai par sa dea rezultate", spune Adriana Dutescu, director Bucharest School of Management, Romanian-Canadian MBA Program.

Potrivit acesteia, starea de discofort va stimula anumite calitati pe care nu le constientizam si ne ajuta ca, in timp, sa ajungem sa gandim strategic in situatii de stress, presiune sau competitie puternica.

"Este o modalitate de dezvoltare personala care va completa cu succes un program de formare profesionala precum un MBA si care va cultiva un stil de lucru flexibil care te va ajuta sa inveti si sa te adaptezi rapid la orice situatie si sa lucrezi natural cu personalitati diferite, apartinand unor culturi diferite", a adaugat Adriana Dutescu.

Sursa cover foto: freedigitalphotos.net

Este suficient sa fii bine pregatit si sa muncesti din greu

Este suficient sa fii bine pregatit si sa muncesti din greuSigur ai avut in jurul tau la un moment dat un prieten foarte bine pregatit, foarte muncitor, care rata toate promovarile. De ce? va intrebati nedumeriti. Cei care pun accent aproape exclusiv pe foarte buna lor pregatire tehnica isi limiteaza implicarea in companie.

"Traim vremuri in care climatul de afaceri aflat intr-o schimbare rapida determina ca descrierile postului sa devina mai fluide, in care companiile se asteapta de la angajati sa isi schimbe prioritatile sau sa isi asume noi sarcini in organizatie. Este important sa nu fii prea atasat de o anumita pozitie sau de descrierea postului primita la angajare, pentru ca este posibil sa apara modificari necesare pentru atingerea obiectivelor companiei. Totul porneste de la deschiderea de a coopera", spune Adriana Dutescu.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Nu iti ignora instinctele

Nu iti ignora instincteleIn unele situatii pur si simplu simti ca este ceva in neregula.

"O privire a unui coleg care dureaza o fractiune de secunda iti poate transmite o informatie subtila despre o problema profesionala care il framanta. Posibil ca maine va veni la tine in birou si isi va depune demisia. Mi s-a intamplat. Mai mult, o serie de informatii colectate din piata iti pot indica o directie prin glasul instictului. De cate ori il asculti? De cate ori il ignori? De cate ori ai regretat ca ai facut-o? De cate ori ai auzit oameni de succes declarand ca, in ciuda tuturor argumentelor rationale, a calculelor si predictiilor matematice, au decis sa mearga pe un drum avand drept unic reper instinctul?", potrivit Adrianei Dutescu.

Sursa foto: freedigitalphotos.net