Proffesional: Un domeniu care va creste - coordonarea de proiecte

Proffesional: Un domeniu care va creste - coordonarea de proiecte"Pe ansamblu, nu putem prevedea ca numarul angajarilor pentru 2013 va creste semnificativ, insa procesul de atragere a resurselor umane de catre angajatori trece prin transformari interne, cerintele acestora s-au schimbat si modul de evaluare a candidatilor s-a schimbat de asemenea. Au existat si vor continua sa apara si anul acesta transformari in interiorul sectoarelor de activitate, nu atat ca numar de candidati atrasi cat ca si tipologie a acestora", a declarat pentru Wall-Street.ro Cristina Pasat (foto), director general in cadrul agentiei de recrutare Professional. .

Ea a adaugat ca in ultima perioada au aparut cereri pentru experiente profesionale extrem de nisate si probabil acest trend se va mentine.

"Unul din domeniile care a atras in continuare candidati a ramas IT-ul, insa cu modificari de structura fata de anii trecuti. De asemenea, sectorul comunicatiilor a atras mai putini candidati ca in anii trecuti si probabil acest trend se va mentine. Un sector care s-a mentinut constant si a fost relativ neafectat de criza economica a fost cel Financiar-Contabil, in acest sector au fost atrasi in permanenta candidati si probabil ca nici anul acesta nu se va modifica substantial acest fapt. Domeniul vanzarilor se mentine, de asemenea, constant, crescand accentul pe rezultate in evaluarea performantei. Un domeniu care a crescut in ultimul an si probabil se va mentine si in anul acesta este cel al coordonarii de proiecte de diverse tipuri, de obicei pe durate determinate".

APT: Oamenii de vanzari vor fi cautati in toate domeniile

APT: Oamenii de vanzari vor fi cautati in toate domeniile"Ma astept sa vedem un trend crescator in primul trimestru al anului 2013 insa comparativ cu 2012 nu estimam diferente majore. Anul 2013 va urma traseul anului 2012, in care majoritatea clientilor fac mai mult inlocuiri de personal, nu neparat angajeaza datorita cresterii volumului de business. In continuare se vor cauta programatori, acestia continuand sa fie rasfatatii pietei muncii, din pacate specialistii sunt aceiasi, numarul de noi absolventi fiind insuficient pentru cererea de pe piata", a spus Sorina Donisa (foto) CEO al APT, companie de resurse.

In opinia sa, clientii sunt din ce in ce mai putin dispusi sa faca rabat la calitate atunci cand angajeaza si doresc specialisti de inalta clasa. Sistemul de internship este incurajat, iar pentru un proaspat absolvent internship-ul devine un mod uzual de a intra intr-o companie.

Potrivit acesteia, anul 2013 se va caracteriza prin precautie si productie, iar domeniile in care in care se vor cauta oameni sunt productie, industria de componente auto, telecom, IT, financiar. De asemenea, oamenii de vanzari vor fi cautati in toate domeniile.

Trenkwalder: Industria auto si domeniul bancar vor prezenta un interes in 2013

Trenkwalder: Industria auto si domeniul bancar vor prezenta un interes in 2013"In 2012, foarte multe locuri de munca au fost ocupate in domeniul IT, pe partea de programare (Java developer, PHP developer etc), iar acest trend va continua si in 2013 datorita evolutiei rapide a tehnologiei, care va mari locurile de munca in acest sector. De asemenea, industria auto, compenentele electronice si domeniul bancar vor prezenta un interes in 2013", a declarat Bogdan Florea (foto), director general al companiei de recrutare Trenkwalder.

Potrivit acestuia, in 2013 angajatorii au devenit foarte exigenti in ceea ce priveste criteriile de evaluare a candidatilor.

"Atat anul acesta cat si anul viitor sintagma care defineste recrutarea de personal este «presiune pe calitatea profesionala a candidatilor»", a adaugat Florea.

ManpowerGroup: Anticipam o activitate mai intensa in industrie, IT, constructii, retail, vanzari, si servicii

ManpowerGroup: Anticipam o activitate mai intensa in industrie, IT, constructii, retail, vanzari, si servicii"Estimam o posibila crestere a volumului angajarilor cu 5%-10% in 2013. In continuare proiectiile pentru evolutia angajarilor se mentin sub spectrul incertitudinii generate atat de mediul economic din zona Euro cat si de contextul economic local. Ne asteptam ca o parte dintre locurile de munca nou create sa debuteze cu perioade de angajari temporare. Valoarea neta a angajarilor ar putea fi semnificativ influentata in 2013 daca s-ar inchide sau reorganiza unele dintre institutiile mari detinute de catre statul roman", crede Valentin Petrof (foto), country manager, ManpowerGroup Romania.

El estimeaza o activitatea mai intensa pe recrutare in industrie, IT, constructii, retail, vanzari, si servicii.

Lugera: Se vor cauta candidati pe zona de productie, financiar contabil, retail si IT

Lugera: Se vor cauta candidati pe zona de productie, financiar contabil, retail si IT"Evolutia recrutarilor in 2013 depinde foarte mult de masurile legislative ce vor fi implementate. In principiu, ar trebui sa fie un trend ascendent al recrutarilor", a declarat pentru Wall-Street.ro Cristina Savuica (foto), country manager in cadrul companiei de recrutare Lugera.

Potrivit acesteia, in anul 2013 recrutarea va fi provocatoare, precauta si specializata, iar candidati se vor cauta pe zona de productie, financiar contabil, retail si IT.

Sursa foto: freedigitalphotos.net