Universitatea Petru Maior din Targu Mures - Categoria C

Universitatea a fost fondata in anul 1960, iar studentii pot alege sa studieze aici Facultatea de Inginerie, Facultatea de Stiinte si Litere, precum si Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative.

Cea din urma contine mai multe specializari atat la nivel de studii de licenta, cat si la masterat.

De asemenea, studentii pot alege si forma de invatamant la distanta in cadrul acestei facultati.

Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti - Categoria C

Instituia a fost infiintata in anul 1949 sub numele de Scoala de Ofiteri Militie din Bucuresti.

In prezent, principalele elemente de structura ale Academiei, cu atributii privind organizarea si desfasurarea programelor de studii universitare, sunt Facultatea de Politie, Facultatea de Pompieri, Facultatea de Arhivistica, Departamentul Studii de Masterat, Doctorat si Pregatire Psihopedagogica, cu statut de facultate, Colegiul National de Afaceri Interne.







Universitatea din Oradea - Categoria C

Universitatea din Oradea - Categoria CInfiintata in 1780, la Oradea, si transformata in 1788 in Facultate de Drept, Universitatea din Oradea se remarca azi printr-o foarte larga deschidere internationala.

Toate cele 18 facultati, cu toate cele 107 specializari pentru invatamant universitar de licenta, sunt acreditate sau autorizate. Invatamantul universitar de masterat cuprinde 80 de programe de studiu, iar invatamantul universitar de doctorat cuprinde 11 domenii.





Universitatea Transilvania din Brasov - Categoria C

Facultatea de Drept din cadrul universitatii din Brasov sta la dispozitia studentilor care vor sa studieaza drept atat la zi cat si in sistem de frecventa redusa.

Programe de studii la nivel de masterat includ specializari precum Legislatie comunitara si cariera judiciara, Sisteme si institutii de drept international si comunitar, Stiinte penale aprofundate si Drept privat aprofundat.

In cadrul facultatii se pot urma si studii de doctorat.

Universitatea de Vest din Timisoara - Categoria B

Universitatea de Vest din Timisoara - Categoria BIn cadrul Universitatii de Vest din Timisoara sunt la dispozitia studentilor facultatile de Arte si Design, Chimie, Biologie si Georgrafie, Drept si Stiinte Administrative, Economie si Administrare a Afacerilor, Educatie Fizica si Sport, Fizica, Litere, Istorie si Teologie, Matematica si Informatica, Muzica, Sociologie si Psihologie, Stiinte Politice, Filosofie si Stiintele Comunicarii.

Facultatea de Drept si Stiinţe Administrative pune la dispozitie studii universitare de licenta in Drept si Stiinte administrative, precum si studii universitare de masterat, in Dreptul afacerilor, Drept penal si Stiinte Penale, Administratie publica, Drept comunitar si Cariera judiciara.

Totodata, in cadrul facultatii pot fi urmate studii doctorale in Drept (Teoria Dreptului, Drept civil, Drept comercial, Drept administrativ, Drept financiar, Drept penal, Drept constituţional).



Universitatea din Craiova - Categoria B

Universitatea din Craiova - Categoria BFacultatea de Drept si Stiinte Administrative din cadrul universitatii din Craiova pune la dispozitia studentilor posibilitatea de a studia drept prin cursuri la zi si la frecventa redusa.

Studiile universitare de licenta se intind pe durata a 3/4 ani, la zi sau ID/FR si acopera domenii precum Drept si Stiinte administrative.

Masteratul dureaza in cadrul facultatii 2 ani la zi, studentii putandu-se specializa de asemenea in Drept si Stiinte administrative.

Scoala Doctorala "Tudor R. Popescu" acopera specializarile Drept civil, Dreptul mediului, Drept administrativ, Drept constitutional, precum si Teoria generala a dreptului.

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca - Categoria A

Universitatea din Cluj-Napoca reuneste 21 de facultati cu diverse specializari, printre care si Facultatea de Drept.

Facultatea ofera un program de studii principal cu durata de 4 ani (atat la zi cat si la invatamant la distanta), conducand la obtinerea licentei in drept.

De asemenea, sunt organizate mai multe programe de masterat, in arii precum Institutii de drept privat, Institutii si reglementari comunitare si Stiinte penale si criminalistica.

Doctoratul in drept este organizat la 12 discipline.

Pentru licentiati, Facultatea de Drept ofera cursuri postuniversitare de perfectionare in drept public si drept privat.



Universitatea Lucian Blaga din Sibiu - Categoria A

Facultatea de drept din cadrul universitatii din Sibiu pune la dispozitia studentilor care vor sa studieze specializarile Drept, Administratie Publica si Politie Locala.

La nivel de studii masterale, studentii care aleg dreptul se pot specializa in Drept judiciar privat, Drept european, Institutii de drept privat roman si
Stiinte penale.

Cei care opteaza pentru Stiinte administrative pot alege sa efectueze o specializare in Administratie publica europeana si Managementul politiei locale.





Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi - Categoria A

Facultatea de Drept din cadrul universitatii din Iasi este prima facultate juridica moldoveana, care dateaza din 1830.

Studentii pot efectua aici studii universitare de licenta (8 semestre), precum si pregatire la nivel de de masterat (4 semestre) in domeniile Drept, Drept european, Dreptul afacerilor, Stiinte penale, Criminalistica.

De asemenea, facultatea asigura si studii doctorale (6 semestre).

Universitatea din Bucuresti - Categoria A

Universitatea din Bucuresti - Categoria AUniversitatea din Bucuresti (fondata in 1864) este o institutie de invatamant superior de stat.

In cei 147 ani de existenta Universitatea Bucuresti a dobandit un solid prestigiu national si international, fiind prima institutie academica romaneasca aflata in topul celor mai bune 600 de universitati ale lumii.

Facultatea de Drept este una dintre cele mai vechi facultati ale universitatii. Cadrele didactice lucreza in 3 catedre: catedra de drept public, catedra de drept privat si catedra de drept penal.

De asemenea, facultatea pune la dispozie o plaja variata de specializari pentru studiile de masterat si doctorat.