De ce se insala Warren Buffett

De ce se insala Warren BuffettWarren Buffett afirma ca persoanele extrem de bogate nu platesc taxe suficient de mari. Acesta sugereaza ca orice decizie bugetara ar trebui sa prevada majorarea taxelor percepute persoanelor extrem de bogate, in special in cazul venitului "necastigat", provenit din dobanzi, dividente si alte acumulari de capital, scrie Ecol.ro.

Buffett se insala, este de parere Laurentiu Mincu. Politicile guvernamentale nocive joaca un rol important in generarea unor venituri nepotrivit de mari, insa blamarea exclusiva a persoanelor deosebit de instarite reprezinta o eroare. Politica pe care Buffett o critica atat de mult - taxele scazute pe veniturile provenite din capital- ar trebui extinsa si nu eliminata, conform acestuia.

Date economice pe scurt

Date economice pe scurtPilonul II de pensii: fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au generat, de la lansare si pana in prezent, un castig net pentru participanti in valoare totala de peste un miliard de lei, potrivit unei analize a APAPR care se bazeaza pe datele publicate de administratori si CNPP, noteaza BusinessDay.

Numarul participantilor a depasit 5,6 milioane la sfarsitul lunii martie 2012, marcand o crestere cu 6,3% (330.000 de participanti in plus) fata de finele lunii martie 2011, in timp ce activele nete administrate de cele 9 fonduri de pensii obligatorii au ajuns la 7,26 mld. lei, in crestere cu 49% fata de sfarsitul T1 2011.

Trei sferturi din companiile romanesti nou infiintate au o singura activitate si zero angajati

Trei sferturi din companiile romanesti nou infiintate au o singura activitate si zero angajatiAproape toate firmele noi din Romania au un singur sediu. Proportia generala a noilor intreprinderi al caror sediu este locuinta managerului continua sa ramana inca extrem de mare, precizeaza Dan Popa.

Aproape toate noile intreprinderi au un singur obiect de activitate. Proportia fondatorilor/managerilor noilor companii, cu varsta intre 40-44 de ani, are o crestere usoara- 2.8 p.p. fata de anul 2008, cea cu varsta mai mica de 30 de ani are o descrestere de 3.1 puncte procentuale.

Din anul 2001 nivelul primar si cel vocational reprezenta impreuna o pondere de 20%, cel gimnazial pana in 40%, iar nivelul liceal si universitar aproximativ 40%, in ultimii trei ani depasind 50%.

Flotare logica

Flotare logicaCine-si ofera demisia, probabil chiar vrea sa demisioneze. Dincolo de gestul lui Victor Ponta de a rupe scrisoarea lui Traian Basescu sta un calcul foarte pragmatic, un calcul de aritmetica parlamentara, un calcul de care poate fi suspectat cineva din apropierea liderului PSD, poate chiar un mentor al sau. De ce credeti ca la un moment dat Ponta a spus – sa-l avem pe Crin pregatit in orice secunda pentru prezidentiale?

Da, demisia lui Traian Basescu oferita in scris Opozitiei cu pretul modificarii Constitutiei a fost si un sah de hartuiala, si o fumigena menita sa capteze agenda publica si sa puna in penumbra congresul comun al celor trei partide, dar acesta era bonusul, nu si scopul principal, precizeaza Biziday.

Lumea e uimita ca Facebook a cumparat Instagram

Lumea e uimita ca Facebook a cumparat InstagramLumea e uimita ca Facebook a cumparat Instagram. E nemultumita ca Instagram are acum o versiune si pentru Android. E oripilata ca utilizatorii Instagram se lauda cu pozele lor. Si e foarte indignata ca unele poze de pe Instagram sunt ridicate la rang de arta, scrie Cristian Manafu.

Lumea uita insa ca ne place cel mai mult sa ne uitam la poze pe Facebook. Ca Facebook nu ajungea ceea ce este astazi fara photo sharing.