Marile corporatii si bancile cred ca ar fi posibila disparitia euro

Marile corporatii si bancile cred ca ar fi posibila disparitia euroItalia plateste 8% ca sa stranga bani, Polonia se roaga de Germania sa faca ceva pentru a evita "consecinte apocaliptice".

Dupa trei ani in care scenariile privind eventuala prabusire a zonei euro starneau zambete ironice sau ridicari din spranceana, ideea disparitiei monedei unice tinde sa se insinueze deja in mediile bancare si de business internationale, scrie Ziarul Financiar.

Ce lovitura pregateste BitDefender

Ce lovitura pregateste BitDefenderDe patru ani, Bitdefender nu a mai iesit la rampa cu nimic spectaculos. In ultimii doi, insa, Florin Talpes, lucreaza la ceea ce ar putea deveni o noua poveste de succes internationala. Varful de lance O inovatie dedicata mediilor virtuale, titreaza Money.ro

Florin Talpes, se pregateste sa dea lovitura cu Bitdefender, compania de solutii de securitate pe care o controleaza impreuna cu sotia lui, Mariuca. Drumul l-a inceput acum aproape doi ani, cand echipa Bitdefender a inceput sa dezvolte tehnologia care sta la baza unei so­lutii de securitate pentru medii virtuale, „Security for Virtualized Enviroments“ (SVE), lansata comercial pe 1 noiembrie.


Seful Nuclearelectrica si-a promovat fiica intr-o functie de conducere

Seful Nuclearelectrica si-a promovat fiica intr-o functie de conducereIzabela Budulan, fiica directorului producatorului de energie Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, a fost numita intr-o functie de director tehnic la compania condusa de tatal sau, scrie Fin.ro.

Ea a renuntat la postul de la Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) la departamentul de comunicare. Trecerea la Nuclearelectrica a insemnat si o crestere a veniturilor intrucat la Agentie salariul mediu nu trece de 3.000 de lei in timp ce la producatorul de energie acesta ajunge la 6.000 de lei, fiind unul dintre cei mai buni angajatori ai statului roman.

Vom plati taxa pe autostrada din 2012?

Vom plati taxa pe autostrada din 2012?Guvernul cauta surse de finantare pentru a acoperi gaurile din buget, iar una dintre acestea ar putea fi de anul viitor o taxa pe autostrada, al 4-lea bir pe drum, dupa vigneta, taxa din combustibil si cea pentru traversarea podurilor, potrivit DailyBusiness.

Oficial, autoritatile resping posibilitatea introducerii unei taxe de la 1 ianuarie, insa afirmatiile ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, arata ca pana la urma, este doar o problema de timp ca taxa sa fie aplicata.

Italia ar putea intra in faliment

Italia ar putea intra in falimentUn document obtinut de publicatia britanica The Guardian si preluat de presa straina arata ca ministrii europeni au avertizat in cadrul intalnirii de ieri ca Italia prezinta riscul de a intra in faliment, ceea ce ar avea consecinte catastrofale asupra zonei euro, titreaza Capital.

Italia a platit marti dobanzi record, de aproape 8%, pentru a vinde obliga,iuni guvernamentale cu maturitatea la trei ani, un nivel considerat nesustenabil pe termen lung.