Trecerea la euro, batuta-n cuie: 2015

Trecerea la euro, batuta-n cuie: 2015Guvernul a aprobat Programul de Convergenta 2012, care prevede ca peste mai putin de trei ani vom adopta moneda unica. Pana atunci, vom avea de indeplinit criterii drastice de aderare, transmite Adevarul.

Practic, economia noastra - aflata in stadiul pe care-l cunoastem cu totii prea bine - va trebui sa se transforme intr-un mediu de afaceri exemplar, cu preturi aproape perfect stabile, deficite extrem de mici si o datorie externa relativ usor de acoperit. Toate acestea, in mai putin de trei ani, adica pana la 1 ianuarie 2015!

Legea confiscarii extinse a averilor intra in vigoare duminica

Legea confiscarii extinse a averilor intra in vigoare duminicaLegea nr 63/2012 privind modificarea codului penal sau asa numita lege "a confiscarii extinse" a fost publicata joi in Monitorul Oficial si urmeaza sa intre in vigoare duminica, 22 aprilie, precizeaza Finantistii.

Aceasta prevede confiscarea bunurilor provenite din activitati infractionale care nu au legatura directa cu infractiunea pentru care persoana este condamnata, mai exact nu este dovedita legatura nemijlocita intre infractiunea care conduce la condamnare si bunurile care sunt confiscate.

Structura noua la ANAF

Structura noua la ANAFANAF va fi reorganizata anul viitor cu opt directii regionale, iar in 2015 numarul de administratii financiare va fi drastic redus, la 20% din unitatile actuale, doar una in fiecare judet, urmand ca directiile regionale de finante publice, vama si garda financiara sa fuzioneze intr-o unica structura, scrie Money.ro.

In prezent, in structura Agentiei nationale de Administrare Fiscala (ANAF), pe langa aparatul propriu, functioneaza 42 de directii judetene ale finantelor publice si circa 220 de administratii ale finantelor publice municipale, orasenesti, comunale si ale sectoarelor din Bucuresti.

Statul inchide un spital, privatii deschid in loc doua

Statul inchide un spital, privatii deschid in loc douaCu un ochi plange, cu altul rade: starea sistemului medical romanesc, in acest moment. In timp ce anul trecut statul a inchis spitale pe banda rulanta, privatii au accelerat expansiunea si au pus noua noi spitale pe harta, precizeaza Capital.

Serviciile medicale private sunt mai prezente decat oricand in Romania: acum sase ani, existau in tara 12 spitale private, iar anul acesta, numarul lor a ajuns la 84.

Generatia Fast-Food. Covrigul si saorma umplu buzunarele investitorilor

Generatia Fast-Food. Covrigul si saorma umplu buzunarele investitorilorCozile de la primul magazin Subway din Bucuresti au readus in prim-plan un fenomen social si economic - fast-food-ul, o afacere care aduce profituri importante unor jucatori precum Mc Donald's, KFC sau Burger King. Cum au reusit sa reziste crizei, intr-o economie aproape paralizata, aflata intr-o noua recesiune, se intreaba Dailybusiness.

Mancarea considerata de multi specialisti ca fiind nesanatoasa, mai ales din cauza aportului caloric ridicat, a devenit, pe fondul crizei, printre cele mai cautate de romani.