10. Universitatea Oxford, Marea Britanie

10. Universitatea Oxford, Marea BritanieUniversitatea Oxford este recunoscuta ca fiind institutia cu cea mai mare traditie intre tarile vorbitoare de limba egleza, prima atestare datand din anul 1096.

Anual, sunt admisi circa 22.000 de studenti.

Universitatea engleza este foarte cautata de tineri. Doar in 2012 peste 17.200 de persoane au aplicat pentru cele 3.500 de locuri din facultati. Doar 1,6% dintre studentii de aici renunta la studii.




9. Universitatea Chicago, SUA

9. Universitatea Chicago, SUAUniversitatea Chicago din statul american Illinois a fost fondata in anul 1890.

Anual, cursurile institutiei de invatamant sunt absolvite de peste 15.000 de tineri.

In universitate sunt mai multi masteranzi decat studenti, de unde reiese focusul pe invatamantul de nivel superior. Mai mult, Chicago opereaza 125 de institute si centre de cercetare.

Sursa foto: Wikipedia





8. Universitatea Columbia

8. Universitatea ColumbiaUniversitatea a fost fondata in 1754 si este cea mai veche institutie de invatamant din New York si a cincea din Statele Unite ale Americii.

Printre absolventii de renume ai universitatii se numara presedintele Statelor Unite ale Americii. Este universitatea cu cei mai multi absoventi castigatori de premii Nobel din lume.

7. Universitatea Princeton

7. Universitatea PrincetonUniversitatea din Princeton, New Jersey, a fost fondata in anul 1746, fiind cea de-a patra institutie de invatamant superior din coloniile americane.

In prezent, institutia de invatamant reuneste anual peste 7.500 de studenti.

Desi o universitate de mici dimensiuni, Universitatea Priceton se mandreste cu peste 30 de absolventi laureati ai premiului Nobel.

Sursa foto: Princeton


6. Institutul de Tehnologie din California

6. Institutul de Tehnologie din CaliforniaInfiintat in anul 1891, Institutul de Tehnologie din California, numit si Calthech, include sase divizii academice, concentrate pe stiinta si inginerie.

In cadrul universitatii se gaseste Laboratorul NASA Jet Propulsion.

Sursa foto: stateuniversity.com


5. Universitatea Cambridge

5. Universitatea CambridgeInstitutia este una dintre cele mai prestigioase universitati din Marea Britanie, fiind fondata in anul 1209.

Anual, peste 18.300 de studenti aleg aceasta institutie.


4. Institutul de Tehnologie din Massachusetts

4. Institutul de Tehnologie din MassachusettsInstitutul este o universitate tehnica, coeducationala, de studii si cercetari. MIT reuneste cinci scoli tehnice si un colegiu, care contin peste 30 de departamente academice.

MIT a fost fondat de William Barton Rogers in anul 1861.

Institutul reuneste cinci scoli tehnice si un colegiu, care contin 32 de departamente academice.

3. Universitatea California, Berkeley

3. Universitatea California, BerkeleyInstitutia de invatamant din Berkeley, California, a fost fondata in anul 1868, iar din anul urmator a fost permisa si admiterea femeilor la studiile superioare ale universitatii.

Universitatea este renumita pentru descoperirea vitaminei E si a virusului gripal.

Peste 36.000 aleg tineri aleg sa studieze la Universitatea California.

2. Universitate Stanford

2. Universitate StanfordUnitatea de invatamant a fost infiintata in anul 1892 si este inca de atunci una dintre cele mai prestigioase scoli de afaceri.

Universitatea Stanford este situata intre San Francisco si San Jose, in inima Silicon Valley.

Institutia este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai selective din lume, 7% dintre aplicanti fiind admisi. Fondatorii Hewlett-Packard si Google au absolvit cursurile universitatii.

Anual, aici invata 7.000 de studenti si 4.000 de masteranzi.

1. Universitatea Harvard

1. Universitatea HarvardUniversitatea Harvard este cea mai prestigioasa institutie de invatamant superior din lume si a fost desemnata cea mai buna universitate la nivel mondial. Institutia de invatamant fost fondata in anul 1636 in statul Massachusetts din SUA.

Un an de studiu aici costa aproape 55.000 dolari.