10. Australia

10. Australia

Pe locul al zecela in privinta usurintei cu care dezvolti business se afla Australia, o tara care, in schimb, se afla pe locul al doilea in ceea ce priveste usurinta cu care lansezi un start-up.

9. Georgia

9. Georgia

Georgia se afla pe locul al noulea in privinta cresterii unei afaceri. Pe de alta parte, aceeasi tara se situeaza pe locul al saptelea in privinta lansarii unui business. La polul opus, Georgia ocupa pozitia cea mai slaba, locul 81 din 185 de tari, daca vorbim despre usurinta cu care rezolvi o insolventa.

8. Coreea de Sud

8. Coreea de Sud

Coreea de Sud, tara in care au fost create conglomerate precum Samsung sau Hyundai, se afla pe locul al optulea. Acest stat ocupa cea mai slaba pozitie in privinta inegistrarii unei proprietati, indicator pentru care se afla pe locul 75 din 185 de state.

7. Regatul Unit al Marii Britanii

7. Regatul Unit al Marii Britanii

Regatul Unit al Marii Britanii este pe pozitia a saptea in privinta usurintei cu care poti creste un business. Pe de alta parte, Regatul ocupa primul loc daca vorbim despre cat de simplu este sa obtii un credit. La polul opus, se afla pe locul 73 in privinta usurintei cu care poti inregistra o proprietate.

6. Norvegia

6. Norvegia

Norvegia ocupa locul al saselea in privinta simplitatii cu care poti creste un busines. Cel mai bun loc ocupat de Norvegia este legat de rezolvarea insolventelor, statul nordic ocupand pozitia a treia pentru acest indicator.

5. Danemarca

5. Danemarca

Tot o tara nordica se afla si pe locul al cincilea si anume Danemarca. Cea mai buna pozitie ocupata de Danemarca, locul al patrulea, este in privinta comertului exterior.

4. Statele Unite

4. Statele Unite

Statele Unite se afla pe locul al patrulea in privinta usurintei cu care poti dezvolta o companie, aceasta pozitie fiind si cea mai buna situare a SUA. Tot pe locul al patrulea, Statele Unite se afla si daca vorbim despre simplitatea cu care poti obtine un credit.

3. Noua Zeelanda

3. Noua Zeelanda

Noua Zeelanda ocupa pozitia a treia in clasamentul tarilor in care este usor sa dezvolti o afacere. Pe de alta parte, statul ocupa cele mai bune locuri (primul loc) in privinta usurintei cu care poti lansa un start-up sau cea cu care poti obtine un credit.

2. Hong Kong

2. Hong Kong

Hong Kong se afla pe locul al doilea in topul usurintei cu care poti creste o afacere, aceeasi pozitie fiind ocupata si in privinta cometului exterior. Insa Hong Kong se situeaza pe cel mai bun loc daca vorbim despre cat de usor este sa obtii o autorizatie de constructie.

1. Singapore

1. Singapore

Tara in care este cel mai usor sa cresti un business este Singapore, o tara in care in urma cu doi ani s-a extins si compania romaneasca de branding Brandient. Singapore mai ocupa prima pozitie si in privinta dezvoltarii comertului exterior.

Romania se afla pe locul...72

Romania se afla pe locul...72

Romania pe locul 72 din 185 de tari in privinta usurintei cu care poti dezvolta o afacere. De asemenea, tara noastra se afla pe pozitia 68 daca vorbim despre cat de usor poti porni un start-up.

Tara noastra se claseaza cel mai bine in top in privinta obtinerii unui credit (locul al 12-lea).

La polul opus, Romania se afla pe locuri codase (din 185 de tari) cand este vorba de indicatori precum: usurinta iesirii din insolventa (pozitia 102), obtinerea permiselor de constructie (129), plata de taxe (136) si electrificarea unui spatiu (168).

Sursa foto: Imagine a Cetatii Rasnov preluata de pe site-ul www.romaniatourism.com.