Cominco Bucuresti are un nou director general

Cominco Bucuresti are un nou director generalAdministratorii companiei de constructii Cominco Bucuresti (COBS) l-au ales pe Florin Camarasu in functia de director general al societatii, in locul fostului sef, Cristian Oniga.

Noul director general a ocupat functia la inceputul lunii august.

Cominco Bucuresti a obtinut un profit net de 3.900 lei in primele trei luni ale anului, de aproape sapte ori mai mic decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce afacerile sale s-au comprimat cu aproape o treime, la 14,2 milioane lei.


Cushman & Wakefield are un nou sef pe evaluari

Cushman & Wakefield are un nou sef pe evaluariDan Ionascu, directorul departamentului de evaluare al companie de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield a parasit in aceasta luna companie, el fiind inlocuit de Andrew James Pirie, fostul co-director al aceluiasi departament.

Andrew James Pirie (foto) este absolvent al Universitatii Robert Gordon Aberdeen, din Scotia si membru al RICS ( Royal Institution of Chartered Surveyors).

Eli Lilly Romania are un nou country manager

Eli Lilly Romania are un nou country managerProducatorul american de medicamente Eli Lilly l-a desemnat pe Arnoldas Doviltis la conducerea filialei din Romania, in urma demisiei lui Radu Rasinar din iunie.

Arnoldas Doviltis lucreaza pentru compania americana din 1994, anterior ocupandu-se de operatiunile acesteia in Uniunea Europeana (din 2005), de cele din Tarile Baltice (2000-2005) si din Lituania (1996-2000).

Doviltis are un MBA la Universitatea Columbia, New York din 1992 si un MD la Kaunas Medical Academy, Lituania din 1989, potrivit informatiilor oficiale. Noul sef vorbeste fluent engleza, poloneza si rusa.

Panasonic a numit noul sef pentru Romania

Panasonic a numit noul sef pentru RomaniaIstvan Stark (foto) este noul director general al Panasonic Romania. Numirea sa are loc ca urmare a anuntarii retragerii de la conducerea companiei a lui Catalin Savulescu dupa o activitate de 12 ani, din care 6 ani s-a aflat la conducerea Panasonic Romania.

Noul director general, Istvan Stark, este absolvent al Universitatii Tehnice (1977).

In anul 1991 isi incepe activitatea in cadrul Matsushita Electric Ind. Ltd. (Panasonic), ocupand functia de director de marketing. Din 2007, el a ocupat pozitia de director general Panasonic South-East Europe, avand in responsabilitate activitatile desfasurate de Panasonic Corporation in 9 tari europene.

Directorul de HR al Citibank Romania, promovat la biroul din Londra

Directorul de HR al Citibank Romania, promovat la biroul din LondraFlorin Petrescu, 34 de ani, directorul de resurse umane al Citibank Romania si Bulgaria, a fost promovat in functia de Regional HR Business Partener pentru regiunea EMEA ( Europa, Orientul Mijlociu si Africa), pe segmentul de consumer banking.

Petrescu va lucra, incepand cu 17 august, in cadrul biroului Citi EMEA din Londra, si va coordona activitatea de resurse umane din zona de consumer banking pentru tarile din Centrul si Estul Europei.

El nu a dorit sa precizeze cine va fi succesorul sau la conducerea activitatilor de HR ale Citi Romania.

Seful Joness Lang LaSalle Romania, inlocuit de omologul din Ungaria

Seful Joness Lang LaSalle Romania, inlocuit de omologul din UngariaCharles Krick, seful companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle (JLL) Romania, unul din cei mai importanti jucatori din piata de profil, va parasi in urmatoarele saptamani biroul din Bucuresti. El va fi inlocuit de Thierry Delvaux, actualul director pe Ungaria, care aduce cu sine o noua strategie: concentrarea pe inchirierile de birouri si consolidarea echipei.

Charles Krick (foto) s-a aflat in fruntea companiei inca din anul 2007, de la revenirea JLL pe piata locala. Dupa doi ani si jumatate, el a decis sa se intoarca in Statele Unite, din motive personale.

“Plecarea mea din Romania este o chestiune personala si nu tine de business. Plec cu un sentiment de tristete pentru ca am crescut aceasta companie si am vazut-o cum se dezvolta, cum intampina greutati si cum le depaseste. Insa exista o rascruce cand orice om trebuie sa aleaga intre viata personala si cariera, iar eu ma aflu acum la aceasta rascruce”, a declarat Charles Krick, intr-un interviu acordat Wall-Street.

Xerox Romania are un nou director financiar

Xerox Romania are un nou director financiarIleana Petrache este noul director financiar al companiei Xerox Romania si Republica Moldova, dupa ce, in ultimele doua luni, a asigurat interimatul pentru aceasta functie. Ea va coordona o echipa de 17 persoane si va fi responsabila de planificarea si atingerea obiectivelor financiare ale companiei.

Petrache s-a alaturat echipei Xerox Romania si Republica Moldova in 2002, ca senior accountant, fiind promovata apoi pe pozitii manageriale, intai ca leasing manager, internal control manager, iar apoi finance controller.

"De pe aceste pozitii, pe langa cunostintele tehnice, ea a dobandit si o foarte buna cunoastere a domeniului de activitate al companiei, de aceea numirea sa ca director financiar a fost un pas firesc pentru noi", a spus Magda Ispas, HR manager Xerox Romania si Republica Moldova.

Cel mai longeviv presedinte din training paraseste Codecs

Cel mai longeviv presedinte din training paraseste CodecsCatalin Ionescu, 48 de ani, unul din cei mai cunoscuti oameni de pe piata locala de training, a demisionat recent de la conducerea companiei Codecs, in cadrul careia se afla de peste 16 ani.

“Am plecat din Codecs pentru ca acolo sunt multi actionari care au opinii foarte diferite asupra business-ului. In plus, cred ca au fost suficienti cei peste 15 ani pe care i-am petrecut in firma”, a declarat, pentru Wall-Street, Catalin Ionescu.

Aceasta este cea mai importanta mutare la nivel de top management pe piata locala de training de la inceputul anului, cand Dan Berteanu, cel care a condus vreme de sase ani compania de consultanta in resurse umane United Business Development (UBD), a decis sa infiinteze firma de recrutare si selectie Talent Stream.