Adevarul

AdevarulAdevarul prezinta pe prima pagina a editiei de astazi povestea “Inginerului care a mutat biserici din calea buldozelor”. Eugen Iordachescu a coordonat in anii ‘80 mutarea a trei blocuri si opt biserici din Capitala, preum si a doua din provincie. Meritele inginerului au fost recunoscute prin brevetul “Procedeu si instalatie pentru ridicarea si deplasarea constructiilor“.

Tot de pe prima pagina aflam ca mai multi angajati ai Vamii Albita au case impunatoare in municipiul Husi. Toate vilele sunt construite recent, chiar daca vamesii nu au salarii mai mari de 2.000 de lei pe luna.

Evenimentul zilei

Evenimentul zileiMinisterul roman de Externe (MAE) se bazeaza deocamdata pe marile companii la care lucreaza cetatenii romani din Libia pentru evacuarea acestora din tara aflata in pragul unui adevarat razboi civil. Potrivit MAE, in jur de 500 de cetateni romani se aflau ieri in Libia. Multi dintre ei sunt inca in desert, departe de capitala, si nu au deocamdata posibilitatea de a parasi zona, cu atat mai putin tara, scrie Evenimentul zilei.

189 de romani lucreaza pentru Lavalin/Midrom in Libia. Rompetrol are in jur de 62 de angajati. Alti 38 de romani lucreaza pentru o companie libiana. Acestia din urma se afla in prezent in regiunea Jalu, la sud -est de Tripoli, in zona orasului Ghariat, aflat la 300 de km sud de capitala libiana si la Tripoli. Problema lor este inrautatita de faptul ca telefoanele nu functioneaza.

Gandul

GandulDin cotidianul Gandul aflam ca patru romani si-au cumparat proprietati pe insule exotice. Identitatea lor nu a fost divulgata. Motivul: politica stricta de confidentialitate. Singurul roman despre care se stie ca detine o vila in insula caraibiana Saint Martin este Dinu Patriciu. El este totodata si cel mai bogat roman, cu o avere estimata in 2010 de Forbes Romania la 2,3 miliarde de euro.

Una dintre cele mai ieftine oferte se refera la un petic de pamant, de circa 3.000 de metri patrati, care se afla in mijlocul lacului Gatun, din Panama. Pretul cerut de proprietar este de 30.000 de euro, iar insula are si marele avantaj de a fi inconjurata de apa dulce.

Romania libera

Romania liberaServiciul secret DGIPI este principalul vinovat pentru proliferarea coruptiei in Ministerul Administratiei si Internelor, iar la Ministerul Finantelor cauzele sunt atat numirile pe functii de conducere pe criterii politice, cat si legislatia care permite jonglerii cu taxele si accizele, scrie Romania libera.

La bilantul Ministerului Administratiei si Internelor, presedintele Traian Basescu a declarat ca oriunde pui degetul pe patratelele organigramei acestui minister apar elemente de coruptie, deoarece atat la MAI, cat si la Ministerul Finantelor, nu s-a facut niciodata o reforma reala. Exista in realitate sanse de reformare a acestor doua ministere? Cine ar trebui sa o faca si cine stabileste criteriile?

Financiarul

Financiarul"Statul, singurul perdant in programul «Rabla»", titreaza pe prima pagina Financiarul.

Rezultatele de exceptie cu care se lauda guvernul in ceea ce prives­te realizarea programului "Rabla” au adus castiguri de zeci de milioane de euro firmelor agrea­te pentru distruibuirea tichetelor valorice si colectarea autoturismelor scoase din uz.

Un audit al Curtii de Conturi privind perfor­manta acestui program scoate la vedere piata neagra creata din vanzarea tichetelor valorice, dar mai ales neregle­men­tarea unor aspecte ce conduc la fraude si chiar la imbogatirea nejusti­ficata a unui numar de societati agreate sa desfasoare aceasta activitate.

Curierul National

Curierul NationalCurierul National titreaza ca intreprinzatorii pana la 35 de ani obtin 10.000 de euro nerambursabili daca au cel putin 2 angajati si reinvestesc anual 50% din profit. Tinerii antreprenori vor mai beneficia de scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile efectuate de ONRC. Pentru cei care vor sa acceseze credite CEC Bank ofera o dobanda egala cu ROBOR la 6 luni plus o marja de 3%.

Pana in prezent, cele mai multe societati inregistrate la Registrul Comertului au ca domeniu de activitate intretinerea si reparatiile auto.