Adevarul

AdevarulAdevarul continua dezvaluirile despre ce s-a intamplat, de fapt, in decembrie 1989, in Romania.

Adevarul a separat mortii care s-au jertfit de cei care au fost victime ale unor accidente absurde (la Braila, de exemplu, un militar beat, care dansa pe acordurile salatarete ale unui acordeon, si-a descarcat, din greseala, arma intr-un coleg). Au fost excluse din acest serial orasele unde „Decembrie 1989" a cunoscut, deja, o clarificare, cele despre care s-a scris complet, cele care implica, in primul rand, represiunea ceausista, orase ca Timisoara sau Cluj-Napoca.

Gandul

GandulPovestea iesirii Romaniei din recesiune are un final exact: pe 13 mai, la ora 9.00. Cine va avea "perceptia psihologica de mai bine": romanul prudent, educat si cu loc de munca, scrie Gandul, pe prima pagina.

Romanii ar putea avea o "perceptie psihologica de mai bine" in cursul acestui an, intr-un scenariu optimist, in care autoritatile vor continua reformele, este de parere Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI. "Romanul care are un loc de munca, are educatie, intelege fenomenul, stie ca trebuie sa aiba o anumita prudenta, acest roman mediu va avea o perceptie psihologica de mai bine in cursul acestui an", a declarat Mihai Tanasescu.

Tot pe prima pagina, cotidianul scrie despre cum a fost ucis Filaret Motco: Un nebun arde Coranul in Florida si provoaca o tragedie la Izvoarele Sucevei.

Financiarul

FinanciarulFinanciarul a publicat astazi un interviu cu Presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen.

Steven van Groningen priveste cu realism situatia economica din 2011. Desi mizeaza pe crestere economica, arata ca acest lucru nu inseamna si finalul problemelor din ultimii ani de criza: somaj in societate, credite neperformante si provizioane in crestere pentru sistemul bancar. Dezvaluie insa strategia bancii pe care o conduce, una bazata pe politica pasilor mici, in care va testa piata cu produse noi.

Curierul National

Curierul NationalIMM: Multe vorbe, putine fapte, titreaza Curierul National.

In conditiile in care criza economica si financiara a afectat din plin sectorul intreprinderilor mici si mijlocii, se pare ca tot acestea au capacitatea de a contribui la iesirea din criza a economiei romanesti. Cu toate acestea, despre IMM se vorbeste foarte mult, dar se face foarte putin pentru ele. "In aceste momente se vorbeste ca o sa iesim din recesiune, insa se pune intrebarea ce avem de facut pentru a iesi si din criza si a ne dezvolta. Un element esential in toata aceasta ecuatie il reprezinta sectorul intreprinderilor mici si mijlocii. Din pacate, despre IMM se vorbeste foarte mult, as putea spune exagerat de mult, insa se face extrem de putin pentru ele'', a declarat Marin Toma, presedinte Corpul Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati din Romania.

Romania Libera

Romania LiberaRomania Libera scrie pe prima pagina despre parlamentarii care "au salvat" alcoolul toxic.

Un grup de firme producatoare de alcool, suspectat de o evaziune fiscala de peste 250 milioane de euro, a beneficiat de ajutorul parlamentarilor PDL William Branza si Adrian Gurzau, membri in Comisia de abuzuri a Camerei Deputatilor.