Curierul National

Curierul NationalContrabanda cu tigari are radacini mult mai adanci decat coruptia functionarilor publici de la frontiere. Puterea de cumparare a romanului, mai ales a fumatorului, este mult scazuta, iar accizele, taxele si impozitele percepute de stat pentru fiecare pachet de tigari este greu de suportat.

Despre cum a ajuns contrabanda cu tigari o mega afacere, citeste in Curierul National.

Adevarul

AdevarulDescinderile impotriva politistilor si vamesilor corupti au scos la iveala detalii picante despre ce se intampla la granita. Camerele de supraveghere ascunse in birourile de la Stamora Moravita i-au surprins pe politistii de frontiera, care atunci cand nu luau spaga faceau sex in birourile renovate, conform Adevarul.

Desi camerele de supraveghere si microfoanele au fost ascunse in birourile vamesilor si politistilor de frontiera pentru a se stabili modul in care este luata spaga, tarifele cerute pentru trecerea cu vederea a ilegalitatilor si pentru a se stabili la cine ajung banii si in ce cantitate, anchetatorii au reusit sa afle chiar mai multe decat isi doreau.


Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiSi Evenimentul Zilei prezinta, in editia de astazi, episodul de coruptie din vami. Chiar daca ofensiva procurorilor anticoruptie asupra frontierelor a inceput inainte de integrarea in UE, marile dosare in care au fost acuzati vamesi nu si-au gasit inca finalitatea in instante.

Financiarul

FinanciarulCele trei motive care au tinut Romania in recesiune, in viziunea lui Jeffrey Franks, au fost criza din regiune, dezechilibrele si structura economiei, relateaza Financiarul.

Reprezentantul institutiei finan­ciare internationale nu exclude insa sem­ne de crestere economica inca din pri­mul semestru al acestui an.





Romania Libera

Romania LiberaOperatiunile anticoruptie desfasurate ieri la vamile din vest scot la iveala sumele colosale care se strangeau din spagile platite de traficanti. Numai intr-o tura sumele stranse de vamesi si politistii de frontiera erau intre 5.000 si 25.000 euro.

Citeste, din Romania Libera, cum s-a dat spaga si de 400.000 euro pentru postul de sef de vama.