Bursa de la Bucuresti - Evolutie

Bursa de la Bucuresti - EvolutieBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionarea cu deprecieri usoare, insa majoritatea indicilor s-au plasat pe teritoriul pozitiv.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a urcat cu 0,39%, pana la 5.168,91 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a scazut cu 0,18%, la 3.054,80 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a apreciat cu 0,85% la 21.490,86 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a castigat 0,31%, la 10.605,60 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,36%, la 464,99 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a coborat cu 0,23%, la 743,72 puncte.

Cititi mai multe detalii aici.

Evenimentele ultimelor 24 de ore

Evenimentele ultimelor 24 de ore• Decizia Judecatoriei sectorului 3 Bucuresti privind incuviintarea executarii silite a The Nova Group si a actiunilor detinute la Unirea Shopping Center si Astra este irevocabila.

• Oficialii Astra Asigurari (ATRA) au afirmat ca executarea silita pe actiunile societatii detinute de Nova Group Investments, actionar majoritar, nu afecteaza activitatea societatii.

• Firma Cocor Bucuresti (COCR) previzioneaza pentru anul viitor o crestere cu aproape 54% a cifrei de afaceri, la 31,09 milioane lei, in timp ce profitul net din exploatare ar urma sa urce cu 14,4%, la 7,16 milioane lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2011 aprobat.

Bursele europene

Bursele europene• In jurul orei 18.20, indicele FTSE100, care include actiunile celor mai mari companii listate la Londra, scadea cu 0,28% la 5.792,11 puncte, iar indicele DAX al bursei din Frankfurt, pierdea 0,38%, pana la 6.975,27 puncte. Indicele CAC40 al bursei din Paris se aprecia cu 0,69%, la 3.836,70 puncte.

• Guvernul irlandez a prezentat detaliile celui mai auster buget din istoria recenta a statului, care vizeaza reduceri de cheltuieli si cresteri de taxe de sase miliarde de euro in 2011.

• Statele zonei euro au nevoie de imbunatatirea disciplinei fiscale si a mecanismelor comunitare prin care sunt sanctionate tarile care incalca regulile bugetare, iar o emisiune comuna de obligatiuni nu este indicata, a declarat Wolfgang Franz, presedintele consiliului economic al guvernului german.

• Guvernul ungar a imbunatatit proiectia de crestere economica pentru 2011, apreciind ca avansul Produsului Intern Brut ar putea depasi nivelul de 3% anticipat anterior, ajutat de o productie industriala si exporturi mai puternice

Bursele internationale

Bursele internationale• Indicele industrial Dow Jones cobora cu 0,07%, la 11.351,60 puncte, Standard & Poor's 500 stagna la 1.223,69 puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq crestea cu 0,20%, la 2.503,58 puncte, in jurul orei 18.30.

• Dintre bursele asiatice Nikkei, principalul indice al bursei din Tokyo, a inregistrat o apreciere de 0,90%, pana la 10.232,30 puncte. Indicele extins Topix a crescut cu 0,94%, pana la 887,39 puncte, in timp ce indicele principal al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a coborat cu 1,43%, la 23.092,50 puncte.

• Sanatatea financiara a SUA este mai precara decat cea a Europei, iar dolarul va fi o investitie sigura atata timp cat atentia investitorilor este indreptata spre problemele zonei euro, a declarat un membru al comitetului de politica monetara al bancii centrale chineze.

Declaratia zilei

Declaratia zilei"Propunerea mea ar fi ca amenda privind abuzul de piata sa nu fie aplicata la valoarea din capitalul social, ci la cifra de afaceri anuala, cum se intampla in alte domenii si in alte tari”, a declarat Bogdan Chetreanu, comisiar al CNVM.

Subiecte fierbinti

Subiecte fierbinti• Actiunile dezvoltatorului imobiliar Impact (IMP) au revenit in atentia investitorilor dupa scaderile puternice de la finele lunii noiembrie, cand au revenit la tranzactionare dupa o pauza de patru luni. [Ziarul Financiar]

• Deputatii din Comisia de Buget, Finante si Banci au aprobat, ieri, un amendament prin care veniturile realizate pe piata de capital sa fie impozitate prin retinere la sursa de catre firmele de brokeraj. [Curierul National]

• Marian Petre Milut, presedintele Prefab, considera ca listarea companiei pe piata de capital autohtona, in urma cu 15 ani, este o poveste de succes, in con­ditiile in care actiunile au crescut de cateva zeci de ori dupa privatizare, ajungand la o capitalizare de 240 de milioane de euro in perioada de boom economic. [Financiarul]

• SIF Muntenia, care detine circa un sfert din actiunile "Romaero" Bucuresti, spera ca va reusi sa faca front comun cu noul administrator al Fondului Proprietatea in Consiliul de Administratie al companiei aeronautice astfel incat sa convinga statul sa restabileasca gloria de odinioara a societatii. [Bursa]