Cea mai scumpa casa: 8,5 mil. euro

Cea mai scumpa casa: 8,5 mil. euroCea mai scumpa casa scoasa la vanzare in 2011 se afla in Bucuresti, iar proprietarul a cerut 8,5 milioane de euro, potrivit datelor furnizate pentru Wall-Street.ro de portalul imobiliare.ro. Vila (foto) este amplasata in apropiere de Piata Romana si a fost construita in anul 1935, avand 18 camere si o suprafata utila de aproape 2.000 mp. Intrucat imobilul se afla, la data punerii in vanzare, in curs de restaurare si renovare, proprietarul a specificat in anunt ca pretul poate scadea la 7,5 milioane de euro pentru stadiul actual al vilei.

In afara Bucurestiului, cea mai scumpa casa aflata la vanzare in 2011 este reprezentata de o vila din Brasov, cu un pret solicitat de 4,2 milioane de euro, conform portalului imobiliar. Vila, construita in 1940, are 24 de camere si o suprafata construita de 1.500 mp, fiind amplasata in centrul istoric al orasului. “Interioarele sunt la stadiul de gri/rosu, cladirea fiind reconsolidata si partitionata conform optiunii actualului proprietar, aceea de a-i acorda destinatia de hotel. (...) In planul actual al proprietatii este prevazuta si montarea unui lift”, se arata in anuntul publicat pe imobiliare.ro.

Sursa foto: imobiliare.ro

Cel mai scump apartament: 3,5 mil. euro

Cel mai scump apartament: 3,5 mil. euroIn 2011, nu au fost scoase la vanzare doar case de milioane de euro, ci si apartamente. Cel mai scump apartament oferit spre achizitie a fost o locuinta noua amplasata in Cartierul Francez din Bucuresti. Penthouse-ul (foto) are 12 camere si o suprafata utila de circa 560 mp si a fost scos la vanzare pentru 3,5 milioane de euro, potrivit datelor furnizate pentru Wall-Street.ro de portalul imobiliare.ro.

Tot un penthouse este si cel mai scump apartament scos la vanzare in 2011 in afara Bucurestiului. Apartamentul se afla in Brasov, are sase camere si aproape 300 mp, iar pretul cerut este de 800.000 euro. “Penthouse-ul propus spre achizitionare face parte dintr-un imobil nou, tip vila, pozitionat in centrul orasului, cu o vedere deosebita asupra acestuia. Proprietatea este dispusa pe trei niveluri”, se arata in anuntul publicat pe imobiliare.ro.

In ceea ce priveste apartamentele vechi, cea mai scumpa locuinta scoasa la vanzare in Bucuresti anul trecut a fost un apartament cu sase camere, din zona Casin, pentru care proprietarul a solicitat 499.000 euro. Apartamentul face parte dint-o vila construita in 1955 si este dispus pe parter, demisol si mansarda, conform anuntului de pe imobiliare.ro.

In tara, cel mai scump apartament vechi scos la vanzare se afla in Timisoara si are un pret cerut de 300.000 euro. Locuinta este, de fapt, formata din doua apartamente unite la etajul unu, la care se adauga o camera si o baie la demisol, imobilul din care face parte fiind construit in 1970.

Sursa foto: imobiliare.ro

Cel mai scump teren: 29,6 milioane de euro

Cel mai scump teren: 29,6 milioane de euroDesi preturile terenurilor au scazut cu peste 50% in ultimii trei ani, proprietarii au continuat sa scoata la vanzare loturi ale caror preturi par sa nu fi trecut prin criza. Cel mai scump teren oferit spre vanzare in 2011 se afla in zona Baneasa, are o suprafata de 37.000 mp, un front stradal de 90 mp, iar pretul cerut a fost de 29,6 milioane de euro, adica 800 euro/mp.

In afara Capitalei, cel mai scump teren scos la vanzare anul trecut se afla in Poiana Brasov, are o suprafata de 113.000 mp si un pret cerut de 29,4 milioane de euro. Proprietatea are un front stradal de 220 mp si beneficiaza de utilitati precum apa, canalizare, gaz si curent.

Tot in Bucuresti, un teren cu o suprafata de peste 3.000 mp, amplasat in zona Piata Victoriei, a fost scos la vanzare pentru 25 de milioane euro. “Venituri lunare actuale: peste 30.000 (treizeci de mii) euro!!! Pret vanzare: 1.000 euro mp/suprafata inchiriabila supraterana, aproximativ 25.000 mp, ceea ce inseamna un pret de 25 milioane euro, respectiv 8.000 euro/mp teren. Numai pentru cunoscatori!”, se arata in anuntul publicat de portalul imobiliar.

Sursa foto: Dreamstime


Cel mai scump spatiu comercial: 24,8 milioane de euro

Cel mai scump spatiu comercial: 24,8 milioane de euroCel mai scump spatiu comercial scos la vanzare anul trecut, potrivit portalului imobiliare.ro, a fost o cladire de birouri din zona Floreasca, pentru care pretul solicitat s-a ridicat la 24,8 milioane de euro. Cladirea, cunoscuta sub numele de IPA, are o suprafata de circa 10.000 mp, desfasurata pe sase etaje si a fost construita in anul 2006.

In ceea ce priveste sectorul hotelier, cea mai scumpa proprietate oferita spre vanzare in 2011 a fost un complex din Predeal, al carui pret solicitat a fost de 6,5 milioane de euro. Complexul cu patru etaje si 50 de incaperi a fost construit inainte de 1990 si este format din trei hoteluri, fiecare cu anexe si dotari complete, potrivit anuntului publicat pe portalul imobiliar.

Sursa foto: imobiliare.ro