Grupul de firme Romstrade, controlat de omul de afaceri Nelu Iordache, a lansat licitatia pentru achizitia serviciilor de proiectare a aeroportului privat pe care vrea sa il dezvolte la Adunatii Copaceni, iar constructia proiectului estimat la 200 milioane euro ar putea incepe in vara anului 2012, informeaza Mediafax.

Grupul a primit oferte de la mai multe firme internationale si estimeaza ca furnizorul va fi selectat in luna decembrie.

"Daca reusim sa semnam in decembrie, iar proiectarea va dura patru-sase luni, vrem sa incepem constructia in vara lui 2012, iar lucrarile sa nu depaseasca doi ani", a declarat vineri, la o intalnire cu presa, Gheorghe Racaru, directorul de Strategie si Dezvoltare al grupului.

Investitia are o valoare estimata de 200 milioane euro, iar valoarea contractului de proiectare ar putea fi cuprinsa intre 3% si 7% din totalul proiectului.

Racaru a admis ca termenul de incepe a proiectului a suferit intarzieri, in principal din cauza obtinerii autorizatiilor. "In afara de cea de mediu, avem toate autorizatiile", a spus reprezentantul grupului.

Printre cele mai importante companii ale grupului se numara constructorul Romstrade si operatorul aerian low cost Blue Air.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Decolare ratata: Un avion Ryanair a franat brusc la 200 km/h