Salamul de Sibiu Agricola IGP a ajuns, în ultimele zile ale lunii martie, pe rafturile magazinelor din Statele Unite ale Americii, fiind primul aliment românesc de origine animală exportat pe piaţa americană, după o întrerupere de mai multe zeci de ani a liniei de schimburi comerciale bilaterale pe acest segment, scrie Agerpres.

"Această realizare dovedeşte încă o dată faptul că reuşita este întotdeauna posibilă doar dacă oamenii care o iniţiază şi o pun în operă sunt profesionişti, vizionari, temerari sau, cum se spune uneori prin regiunea Moldovei, suficient de încăpăţânaţi pentru a face realitate din ce a fost odată vis. Acesta este un rezultat de palmares, deocamdată, însă primul nu poate fi decât unul! Agricola este un "pionier" în piaţa cărnii de pasăre şi a produselor din carne româneşti - în ultimii 20 de ani a inovat şi a generat multe trenduri în care s-au înscris şi alţi producători. În acest caz, Salamul de Sibiu Agricola, recunoscut la nivel european, a devenit un ambasador autentic pentru piaţa SUA", a declarat Cristian Călin, managerul de comunicare al Grupului Agricola, citat într-un comunicat al companiei.

În ultimele zile ale lunii martie, prima livrare de Salam de Agricola IGP a trecut de depozitul vamal de intrare în SUA, iar de luni se află pe rafturile magazinelor.

Angelica Şmil, director general Salbac SA, companie a Grupului de firme Agricola, a subliniat că, începând cu 2014, Agricola a înaintat o solicitare pentru acreditare SUA şi abia în septembrie 2021 a primit vizita oficială din partea Departamentului de Agricultura (USDA) - serviciul de inspecţie şi siguranţă alimentară, trecând etapa finală specifică procesatorilor.

"Ne-am aliniat în integralitate la toate condiţiile impuse pentru obţinerea certificării de export SUA, evident cu eforturi şi costuri aferente, însă acest proiect de acreditare a produselor crud-uscate nu ajungea cu succes la final, dacă nu am fi fost monitorizaţi, sprijiniţi şi ajutaţi în armonizarea legislaţiilor, pas cu pas, de către conducerea şi echipele de specialitate ale Autorităţii Naţionale şi Judeţene Sanitar Veterinare, cărora le mulţumim!", a spus Angelica Şmil.

Sursa foto: Shutterstock / Ghiuz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri