Grupul german Schaeffler va prezenta un amplu plan de refinantare, prin care urmeaza sa vanda o parte dintre actiunile detinute indirect la producatorul de piese auto Continental AG, prezent si in Romania.
Fondurile obtinute din vanzarea actiunilor Continental vor fi folosite, partial, pentru plata unor datorii ale Schaeffler.

Dobanzile si scadentele creditelor ramase vor fi imbunatatite in urma implementarii proiectului, au declarat pentru Reuters surse apripiate negocierilor, potrivit Mediafax.

Schaeffler controleaza 75% din actiunile Continental, unele pachete fiind detinute de banci in numele companiei. Dupa incheierea planului de refinantare, Schaeffler va detine circa doua treimi din actiunile Continental.

Schaeffler a cumparat acum doi ani rivalul mult mai mare Continental printr-o oferta ostila de 18 miliarde euro, preluand mult mai multe actiuni decat isi permitea, prin angajarea unor datorii uriase.

Schaeffler si Continental planificasera initial sa fuzioneze operatiunile, insa directorul general al Schaeffler, Juergen Geissinger, s-a retras in luna septembrie din aceasta intelegere.

Fuziunea ar fi creat un furnizor de piese auto cu 200.000 de angajati si vanzari anuale de peste 30 de miliarde de dolari.

Continental detine in Romania opt unitati de productie si trei centre de cercetare-dezvoltare in orasele Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi, un joint-venture la Slatina si un centru de distributie de anvelope in localitatea Sacalaz, judetul Timis.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri