Guvernul francez a sporit, luni, presiunile pentru demisia directorilor de la Renault vinovati de stanjenitorul scandal de spionaj, in conditiile in care consiliul de administratie a organizat o reuniune de urgenta pe aceasta tema, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

"Cei responsabili pentru rezultatul incorect al anchetei interne referitoare la suspiciunile de spionaj trebuie sa plece", a declarat ministrul de Finante, Christine Lagarde, la postul de radio France Inter.

Statul francez este cel mai mare actionar al Renault, cu o participatie de 15%.

Trei directori ai producatorului auto au fost concediati in ianuarie, dupa ce o investigatie interna a conchis ca acestia au primit bani din partea unor companii chineze, prin intermediul unor conturi in strainatate.

Directorul pentru securitate al Renault, Dominique Gevrey, care a obtinut peste 300.000 de euro din partea grupului pentru a plati o sursa anonima de informatii, a fost arestat sub acuzatia de frauda, dupa ce s-a dovedit ca acuzatiile de spionaj aduse directorilor sunt incorecte.

Raportul de audit realizat de Renault in urma scandalului de spionaj in care este implicat indica disfunctionalitati grave la nivelul conducerii constructorului auto, a declarat ministrul francez al Industriei, Eric Besson.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Hunor: UDMR va lasa coalitia PSD-ALDE sa arate ca are majoritate