Vinde Fiat divizia industriala?

Grupul italian Fiat ar putea vinde divizia de vehicule industriale, care produce camioane si tractoare, pentru a finanta dezvoltarea constructorului auto american Chrysler, transmite Reuters,citat de Mediafax.

Actiunile Fiat Industrial au crescut miercuri la Milano cu aproape 3% dupa aparitia informatiilor.

Directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, incearca sa transforme grupul intr-un jucator global prin integrarea Chrysler. Fiat detine 30% din actiunile companiei americane si urmeaza sa-si majoreze participatia la 51%.
Potrivit ziarului La Repubblica, Marchionne a mandatat un grup de banci sa caute un cumparator pentru Fiat Industrial, care controleaza inclusiv producatorul de echipamente agricole CNH si constructorul de autocamioane Iveco.

Reprezentantii Fiat au refuzat sa comenteze informatiile.
"Zvonuri despre vanzarea Fiat Industrial si a activelor sale circula de cateva luni. Pozitia clara a managementului a fost ca o vanzare nu este in carti", a declarat un analist din Milano.

Directorul general al Exor, John Elkann, de asemenea presedinte al Fiat, a exclus in aprilie orice vanzare de active la Fiat Industrial.

Exor, holdingul familiei Agnelli, controleaza Fiat si Fiat Industrial.
Marchionne a negat in martie zvonuri privind vanzarea Iveco catre grupul german Daimler.

Potrivit La Repubblica, fondurile obtinute din vanzarea Fiat Industrial vor fi folosite partial de Exor si pentru investitii in China, India si Brazilia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri