Guvernul a anuntat in luna mai ca discuta impunerea taxei auto la prima vanzare a masinilor intrate in tara inainte de 1 iulie 2008, cu un cuantum redus cu 30%, si restituirea unei diferente din banii deja dati de proprietari, dar esalonat pe mai multi ani, pentru a evita returnarea unei sume totale de 750 milioane euro.

Pretul mediu cerut pe Auto.ro depaseste in prezent 6.000 euro, cu aproape 1.000 de euro mai mult decat in aprilie.

Per total, masinile second hand s-au scumpit in medie cu 115 euro, in luna aprilie, potrivit Auto Index, pana la un pret mediu de 7.441 de euro.

Citeste si:

Curtea de Justitiei a Comunitatilor Europene a anuntat in aprilie ca taxa de prima inmatriculare din Romania incalca legislatia Uniunii Europene intrucat produce un dezavantaj la vanzarea masinilor second-hand din alte state pe teritoriul Romaniei.

Romania risca sanctiuni financiare din partea Uniunii Europene, in urma declansarii unei posibile proceduri de infringement, si numeroase alte procese cu proprietarii de masini, inclusiv cu cei care au pierdut initial in instanta, daca nu modifica urgent taxa auto si nu restituie din sumele platite.