Valoarea totala a contractelor de leasing a atins 1,6 miliarde de euro la sfirsitul primelor noua luni din 2005. Ritmul de crestere ramine insa in urma ascensiunii-record a pietei auto
Valoarea preliminara a contractelor derulate pe piata de leasing din Romania este de 1,599 miliarde de euro in perioada ianuarie-septembrie 2005. Din aceasta suma, volumul total al contractelor de leasing incheiate de membrii Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR) in aceasta perioada a atins nivelul de 860,5 milioane de euro. Restul contractelor au fost derulate prin Asociatia de Leasing Bancar (ALB).

Cu toate acestea, ritmul de crestere al pietei de leasing romanesti ramine in urma avansului consemnat de piata auto. Valoarea totala a contractelor de leasing la sfirsitul primelor trei trimestre din 2005 reprezinta aproximativ 90% din valoarea inregistrata pe intregul an 2004. Prin comparatie, piata auto din Romania a crescut in 2005 cu o medie de 45%, comparativ cu anul precedent. Piata totala a autovehiculelor a raportat o urcare de 41,7%, in timp ce segmentul autoturismelor a crescut cu 48,5%.

Leasingul auto domina autoritar

Structura pietei de leasing in functie de natura bunurilor finantate a ramas relativ aceeasi. Segmentul autovehiculelor isi adjudeca in continuare cea mai mare pondere, detinind 90,5% din contractele incheiate de ASLR la nivelul primelor noua luni din 2005. Sectorul autoturismelor reprezinta doua treimi din totalul bunurilor finantate de companiile membre ASLR, in crestere fata de ponderea de 61,1% detinuta in 2004. Sectorul autoutilitarelor, autovehiculelor comerciale si autobuzelor are o pondere de 23,6% din totalul contractelor de leasing ale ASLR, in scadere fata de 31,6% cit a inregistrat la nivelul intregului an 2004.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri