General Motors a agreat un contract de productie cu A123 Systems, dezvoltator si producator al bateriilor si sistemelor avansate litiu-ion NanophosphateŸ pentru pachete de baterii complete, ce vor fi utilizate in cadrul viitoarelor autovehicule electrice GM care vor fi comercializate pe piete internationale.
Contractul include productia de celule de nanofosfat avansate si componente electronice complet integrate. Modelele si marcile de autovehicule in cauza vor fi anuntate ulterior.

Echipele de ingineri GM specializati in domeniul bateriilor au testat si validat compozitia chimica a bateriei A123 in cadrul laboratorului Global Battery Systems al companiei din Warren, Michigan. Echipe provenind din ambele companii se vor ocupa acum de realizarea calibrarilor si a sistemelor de control software pentru sistemul de baterii care este pregatit pentru lansarea in productie.

„Compania GM se angajeaza sa ofere o gama completa de autovehicule electrificate, fiecare dintre acestea necesitand specificatii diferite in ceea ce priveste bateria. Lucram cu diversi dezvoltatori de baterii si tehnologia avansata litiu-ion cu nanofosfat a companiei A123 ofera performante ideale pentru o utilizare viitoare in cadrul unui autovehicul electrificat” a declarat Micky Bly, director executiv al departamentului international de Sisteme Electrice, Infotainment si Electrificare in cadrul GM.

Acest contract are la baza contractele de dezvoltare existente intre GM si A123 concentrate pe tehnologia de ultima generatie pentru bateriile litiu-ion, atat la nivelul celulei cat si al sistemului.

General Motors, unul dintre cei mai mari producatori de autovehicule din lume, a fost infiintata in anul 1908. Cu sediul central in Detroit, GM are peste 208.000 de angajati in toate regiunile importante ale lumii si activeaza in peste 120 de tari.

GM si partenerii sai strategici produc autoturisme si camioane in 30 de tari, comercializandu-le si asigurand lucrari de service pentru aceste autovehicule sub urmatoarele marci: Baojun, Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, Daewoo, Holden, Isuzu, Jiefang, Opel, Vauxhall si Wuling.

Cea mai mare piata nationala a GM este China, urmata de Statele Unite ale Americii, Brazilia, Marea Britanie, Germania, Canada si Italia. Filiala GM, OnStar, este lider in industria auto in privinta sigurantei auto si a serviciilor de informare.

A123 Systems, Inc. dezvolta si produce baterii si sisteme de baterii litiu-ion avansate pentru transport, servicii pentru retele electrice si piete comerciale. Infiintata in 2001 si avand sediul in Massachusetts, compania A123 Systems a construit tehnologia proprie a electrodului la nanoscala pe baza descoperirilor initiale ale Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT).
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri F