Preh Romania produce la Ghimbav sisteme electronice de comanda, actionare si control pentru Volkswagen si Audi, iar anul acesta a devenit furnizor BMW pentru seriile X1,X3, X5 si seria 6 Cabrio.

"In prezent, la fabica noastra lucreaza 340 de salariati, dintre care 100 au fost angajati anul acesta. Pana anul viitor, inclusiv, vom mai angaja peste 200 de persoane, ca urmare a proiectului de extindere activitatii", a spus Forgaciu, potrivit Mediafax.

Compania chineza Joyson Holding a preluat in acest an 74,8% din actiunile firmei germane Preh. Fondul de investitii german Deutsche Beteiligung AG controleaza 25,2% din actiunile Preh.

Preh a investit 2,5 milioane euro in acest an pentru extinderea suprafatei fabricii si a capacitatii de productie, iar pana la sfarsitul anului vor mai fi alocate aproximativ 2 milioane euro pentru instalarea unor noi linii de montaj.

Citeste si:

"Am extins suprafata fabricii cu 2.000 de metri patrati, ajungand astfel la 8.300 metri patrti si am dublat capacitatea de productie la 3 milioane de piese anual", a precizat Forgaciu.

Pentru acest an, reprezentantii companiei se asteapta la afaceri de 40 milioane euro, cu aproape 70% mai mult fata de rezultatul din 2010.

"Vanzarile de anul trecut au crescut cu 30%, influentate de evolutia pozitiva pe piata a marcilor Volkswagen si Audi. Pentru anul acesta mizam pe afaceri de 40 milioane de euro, bazate pe contracte ferme care acopera tot anul 2011", a mai spus Forgaciu.

Grupul Preh are 2.500 de angajati in Germania, Romania, Portugalia, Franta, Mexic, Statele Unite si China.