Fiat: Criza duce vanzarile auto din Europa sub estimari

Vanzarile auto din Europa vor fi in acest an sub estimari, din cauza crizei economice, a declarat directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, acesta confirmand insa obiectivele pentru anul in curs atat pentru Fiat cat si pentru Chrysler, partenerul american al grupului italian, informeaza Mediafax.

In iulie, Fiat a estimat piata auto europeana la 13,6 milioane de unitati in acest an, insa cifra este putin probabil sa fie atinsa, a afirmat Marchionne, prezent la Salonul Auto de la Frankfurt, pentru cotidianul Wall Street Journal.

"Nu este o piata usoara si nu va fi nici anul urmator", a spus el.

Chiar si in aceasta situatie, Fiat isi mentine tintele pentru acest an. Fiat este si actionarul majoritar al Chrysler.

Seful Fiat a parut sa nu fie deranjat de disputa dintre un alt partener al grupului, Suzuki Motor, si Volkswagen.

Suzuki vrea sa-si incheie alianta cu Volkswagen, dupa ce producatorul auto german i-a transmis o notificare de incalcare a parteneriatului pentru ca a acceptat sa cumpere motoare diesel de la Fiat pentru modele destinate pietei din India.

"Nu ne priveste", a spus Marchionne.

Seful Fiat a lasat insa deschisa posibilitatea de a mai colabora cu Suzuki. Cei doi producatori auto lucreaza de cativa ani la mai multe proiecte. Compania japoneza furnizeaza Fiat modelul Sedici, un crossover de dimensiuni mai mici.

In contextul actualelor turbulente de pe pietele financiare, Marchionne a respins posibilitatea unei oferte publice initiale la Ferrari, divizia sport de lux a grupului, sau la Chrysler.

In primele sase luni ale anului, vanzarile Fiat in Europa au scazut cu 13%, cea mai slaba evolutie din randul marilor producatori din regiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri