Grupul Tiriac a decis la scurt timp dupa procesul de rebranding ca afacerea cu masini sa fie dezvoltata exclusiv prin Tiriac Auto, astfel incat cei 5 dealeri care reprezinta marcile Mercedes-Benz, Jaguar, Land Rover, Range Rover, Mitsubishi, Ford si Hyundai au fost reuniti intr-o singura companie.
Dealerii implicati in procesul de fuziune cu Tiriac Auto sunt Premium Auto Motors (Jaguar, Land Rover, Range Rover), M Car Distribution (Mitsubishi), Casa Auto (Mercedes-Benz), Hyundai Motor, Romcar Motors.

"Tiriac Auto nu inchide niciun dealer, ci reuneste toate activitatile, procesele si echipele sub un singur nume: Tiriac Auto. Practic, alinierea juridica este continuarea fireasca a alinierii operationale si imagologice pe care am comunicat-o recent. Interesul nostru este sa pastram organizatia sanatoasa financiar si competitiva din punct de vedere comercial. Toate eforturile noastre se orienteaza spre aceasta, iar fuziunea juridica a dealerilor nostri Tiriac Auto este un pas necesar si firesc. Nu se pune problema unei noi restructurari ci doar a comasarii activitatilor, echipelor si proceselor de lucru. Cu alte cuvinte, am reunit dealerii din Bucuresti intr-o singura companie: Tiriac Auto SRL", a declarat pentru wall-street.ro Cristina Munteanu, directorul de comunicare al Tiriac Holdings.

In urma fuziunii prin absortie, Tiriac Auto dobandeste dreptul de proprietate asupra activelor societatilor absorbite si reduce costurile administrative prin formarea unei structuri unice, simplificand monitorizarea activitatii si rezultatelor societatilor, potrivit Monitorului Oficial.

Avand in vedere ca societatile care fuzioneaza sunt similare din punct de vedere al activitatilor desfasurate, actiunea va conduce la cresterea profitabilitatii si a portofoliului de clienti ai companiei Tiriac Auto.

Fuziunea nu are niciun impact din punct de vedere concurential intrucat companiile fac parte din acelasi grup.

Tiriac Auto va emite noi parti sociale si isi va majora capitalul astfel: in schimbul transmiterii patrimoniului Casa Auto vor fi emise 455.782 actiuni cu o valoare de 31,5 lei fiecare, pentru Hyundai Motor vor fi emise 52.009 actiuni cu o valoare de 31,5 lei fiecare, pentru M Car Distribution vor fi emise 145.653 actiuni cu o valoare de 31,5 lei fiecare, pentru Premium Auto Motors vor fi emise 198.505 actiuni cu o valoare de 31,5 lei fiecare, pentru Romcar Motors vor fi emise 290.721 actiuni cu o valoare de 31,5 lei fiecare.

Capitalul Tiriac Auto va fi majorat cu 1.142.670 parti sociale cu o valoare nominala de 31,5 lei, de la 12,09 milioane lei la 48,08 milioane lei.

Dupa fuziune, asociatii Tiriac Auto vor avea 73,94% actiuni (35,55 milioane lei) Vitexa Holding Limited si 26,05% parti sociale (12,5 milioane lei) Navardi Investments Limited.

Infiintat in 1993, grupul Tiriac reuneste peste 40 de companii din domeniile auto, imobiliare, servicii financiare si de leasing, transport aerian de tip VIP charter, servicii de paza si protectie etc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri