Finantarea europeana pentru constructia unui tronson din autostrada Timisoara-Lugoj nu va fi pierduta, banii urmand sa fie alocati pentru alte proiecte in situatia in care Comisia Europeana retrage sumele pentru autostrada, a declarat ministrul Transporturilor Anca Boagiu, citat de Mediafax.
"Banii nu se pierd in cazul in care Comisia Europeana va decide sa retraga finantarea. Ei vor fi realocati pe alte proiecte de pe Coridorul IV. Daca pierdem finantarea, constructia va fi realizata de la bugetul de stat, asa ca cei care au luat aceasta decizie sper sa si plateasca", a spus ministrul Transporturilor.

Presedintele Basescu a declarat ca a primit miercuri o scrisoare din partea CE prin care Comisia informeaza ca nu va mai finanta din bani europeni un proiect privind constructia unui tronson de autostrada de Corodorul IV pan-european deoarece castigatorul licitatiei a fost desemnat de catre o instanta judecatoreasca.

Contractul despre care a vorbit presedintele vizeaza constructia unui lot al autostrazii Timisoara-Lugoj, castigata de un consortiu italian si contestata de o asociere condusa de Tehnologica Radion.

Boagiu a mentionat ca licitatia pentru atribuirea contractului nu va fi reluata.

Ministrul Transporturilor a adaugat ca va continua discutiile cu Comisia Europeana pentru a rezolva problema si a mentionat ca primul lot al licitatiei nu va fi afectat.

"Nu am adjudecat contractul, tocmai pentru ca am asteptat decizia instantei, care si pe noi ne-a surprins, pentru ca este pripita", a mai spus Boagiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri