Autovehiculele inmatriculate in alte state, precum Bulgaria, Italia si Spania, vor putea circula pe teritoriul Romaniei doar pentru 90 zile intr-un an, termen calculat incepand de la emiterea actului de vanzare-cumparare a masinii, conform unei decizii adoptate de Guvern.

Decizia a fost luata printr-un proiect de lege care va intra in vigoare dupa ce va fi aprobat si de Parlament, potrivit Mediafax.

"Aceste masini inmatriculate in alte state vor avea dreptul sa circule 90 de zile intr-un an pe teritoriul Romaniei de la momentul la care cetateanul roman intra in posesia autovehiculului, practic de la emiterea actului de vanzare-cumparare a masinii. Unii vor fi tentati sa isi reinnoiasca acest contract, la sfarsitul termenului de 90 zile, dar masinile vor fi luate in evidenta", a declarat, la Guvern, seful Politiei Rutiere, Lucian Dinita.

Proprietarii de masini care vor depasi acest termen vor fi sanctionati cu amenzi de pana la 560 lei sau pana la 1.420 lei, in functie de gravitatea contraventiei, si retinerea certificatului si a placutei de inmatriculare.

Decizia a fost luata pentru a evita cazurile in care, prin inmatricularea masinilor in alte state, este evitata plata in Romania a taxei de inmatriculare.

Potrivit conucerii Politiei Romane, in Romania circula in prezent aproximativ 19.800 masini inmatriculate in Bulgaria, dintr-un total de peste 45.000 autovehicule inregistrate in alte state, incluzand Italia, Spania, Marea Britanie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Ford colaborează cu 3M şi GE pentru a accelera producţia de ventilatoare
Setari Cookie-uri