Ministerul Transporturilor va cere conducerii CNADNR sa sisteze unele lucrari de investitii si sa incheie acte aditionale la contracte, astfel incat pentru anul 2012 sa fie angajate lucrari doar in limita creditelor bugetare aprobate, conform unui memorandum aprobat de Guvern.

Guvernul a aprobat memorandumul la solicitarea Ministerului Finantelor Publice, conform Mediafax.

"Memorandumul propune ca Ministerul Transporturilor si Infrastructurii sa dispuna imediat conducerii CNADNR masurile necesare pentru sistarea lucrarilor si incheierea de acte aditionale la contracte, astfel incat, pentru anul 2012, sa fie angajate lucrari doar in limita creditelor bugetare aprobate", a anuntat Guvernul.

In cadrul bugetului Ministerului Transporturilor si Infrastructurii se vor asigura prin redistribuire sume pentru achitarea facturilor care sunt peste nivelul creditelor bugetare aprobate in anul 2012, astfel incat sa nu se inregistreze arierate si sa nu fie afectat deficitul.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va prezenta Guvernului o informare cu privire la situatia lucrarilor de investitii, pentru a se putea verifica daca la acestea s-a realizat ajustarea corespunzatoare a angajamentelor la nivelul creditelor bugetare aprobate.

Bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii a fost redus, in urma rectificarii bugetare, cu 1,25 miliarde lei, la 13,42 miliarde lei, cea mai mare parte a banilor fiind taiati de la cofinantarea proiectelor cu fonduri externe nerambursabile postaderare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Dan Costescu: Ordonanta de Urgenta de "spargere" a CNADNR este gata