Skoda si Seat, 10 mil. euro cifra de afaceri in Transilvania

Corporatia Compexit din Cluj, dealer pentru marcile Skoda si Seat, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 9-10 milioane de euro, nivel similar cu cel consemnat anul trecut, pe fondul stagnarii pietei auto din Transilvania.

Piata auto din Transilvania a avansat cu 0,8% in primele patru luni ale acestui an, iar vanzarile au crescut cu doar 0,4% in municipiul Cluj-Napoca, a declarat, luni, agentiei Mediafax directorul de marketing al companiei, Luminita Stefanescu.

"O posibila explicatie pentru acest fenomen ar fi orientarea clientilor catre piata second-hand din Occident. In aceste conditii, lupta dintre dealeri este mult mai dura, iar ofertele promotionale sunt mai agresive", a spus Stefanescu.

Compexit Trading, dealer pentru marca Skoda in cadrul grupului, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 8,2 milioane de euro, nivel corespunzator comercializarii a 850 de masini.

Din grup mai face parte dealerul Seat Topcar, care a vandut anul trecut 250 de masini si a inregistrat o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro. Reprezentantii firmei prognozeaza pentru acest an atingerea unor niveluri de vanzari similare pentru cele doua marci.

In primele patru luni ale acestui an, Compexit a comercializat 245 de automobile Skoda si 66 de unitati Seat. Pe langa comertul cu autoturisme, compania ofera si servicii de inchiriere auto si buy-back, avand si o divizie de vanzari de masini de ocazie. Compania Compexit Cars, infiintata in 1992, s-a transformat ulterior in Compexit Trading.
Incepand din 1996, compania a fost unic importator Skoda in Romania, dar a pierdut acest statut in 1998 in favoarea Porsche Romania. Ulterior, au fost infiintate si celelalte firme.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri