Compania belgiana VCST a inaugurat la Alba Iulia o fabrica de componente auto, investitia fiind estimata la circa 30 de milioane de euro, la eveniment fiind prezent si ambasadorul Belgiei in Romania, Philippe Beke.

Noua fabrica a fost construita in zona de dezvoltare economica a municipiului Alba Iulia si, potrivit oficialilor companiei, are in prezent 77 de angajati, iar numarul lor va creste pana la 200 in 2014, scrie Mediafax.

Directorul VCST Alba Iulia, Alexandru Goia, a declarat, luni, in cadrul ceremoniei de inaugurare a noii fabrici, ca aceasta este realizata pe o suprafata de 30.000 de metri patrati, iar VCST a investit 30 de milioane de euro in realizarea acesteia, dintre care 25 de milioane de euro in echipamente si utilaje si cinci milioane in utilitati si constructii.

Goia a spus ca in fabrica de la Alba Iulia vor fi produse roti dintate pentru industria auto pentru clienti precum DAF, Ford, Perkins, Volkswagen si Thyssenkrupp.

La randul sau, ambasadorul Belgiei in Romania, Philippe Beke, a declarat ca investitiile belgiene in tara au crescut in ultima perioada ca volum, ca diversificare si ca numar de locuri de munca.

"Sunt convins ca VCST va reprezenta un partener bun pentru Alba Iulia, iar Alba Iulia va reprezenta un partener bun pentru VCST", a pus Philippe Beke.

VCST este o companie multinationala cu sediul in Sint Truiden (Provincia Limburg), Belgia, cunoscuta pe plan mondial ca lider in proiectarea tehnologica si executia de componente auto.

Istoria companiei a inceput in 1972, cand fabrica din Belgia era parte a grupului Volvo, iar astazi compania tinteste o pozitie de top in piata automotive, ca furnizor de elemente de propulsie de mare precizie, precum roti dintate, arbori dintati sau componente de frana. Produsele sunt utilizate in motoare, transmisii si sisteme de frana ABS, in autoturisme, camioane, vehicule si utilaje comerciale.

VCST detine fabrici in Belgia, Germania, Mexic, China, cu un total de 1.100 de angajati si vanzari de 145 de milioane de euro in 2012.

In 2011, compania a decis sa investeasca in Romania, la Alba Iulia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si