A3 va fi prima autostrada din Romania care va trece prin tuneluri, intre Azuga si Predeal. Aceasta solutie este mai scumpa, insa si distanta devine mai scurta iar drumul mult mai spectaculos, a declarat Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, scrie jurnalulph.ro.

"Traseul este prin Poiana Tapului - Azuga, pentru a evita aglomerarea si constructia unor viaducte prin albia raului Prahova. S-a optat pentru solutia constructiei a 10 kilometri de tunel, asa cum am militat de la inceput. Se va face subtraversare pe sub Varful Zamora, prin Piscul Cainelui, Busteni si drumul iese la Predeal. In plus, distanta s-ar scurta substantial si va fi mult mai spectaculos”, a spus Cosma.

Prin modificarea proiectului, autostrada nu va mai trece prin imediata apropiere a statiunilor turistice iar DN1 va fi degrevat de trafic.

Cea mai lunga autostrada din Romania va fi A3 (Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Sighisoara – Targu Mures – Cluj-Napoca – Zalau – Oradea – Bors) si va avea 584 de km, in prezent sunt gata doar 107 km.

Romania are patru autostrazi (A1 - A4), iar singura finalizata este A2 (Bucuresti– Fetesti – Cernavoda – Constanta) cu o lungime de 206 km.

Citeste si:
Incep exproprierile pentru legarea Centurii Oradei de Autostrada A3
Incep exproprierile pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Coloana de masini pe Valea Prahovei, se circula bara la bara
Setari Cookie-uri