General Motors (GM) a numit o femeie in functia de director general al grupului, pentru prima oara in istoria producatorului auto american, Marry Barra urmand sa il inlocuiasca in ianuarie pe actualul CEO Dan Akerson, transmite MarketWatch, citat de Mediafax.

Schimbarea face parte dintr-o ampla reorganizare a managementului GM, care include numirea lui Tim Solso ca presedinte, care va prelua din atributiile actualului director general.

Akerson intentioneaza sa plece din companie pe 15 ianuarie, cu cateva luni mai devreme decat era planificat, dupa ce sotia sa a fost diagnosticata cu o forma avansata de cancer.

"Voi pleca cu marea satisfactie data de ceea ce am realizat, cu un mare optimism in privinta viitorului si cu marea mandrie ca readucem General Motors la nivelul de creator de standarde in industria auto globala", a afirmat marti Akerson intr-un mesaj adresat angajatilor.

In ultimele cateva luni au circulat zvonuri conform carora GM este pregatit sa isi restructureze conducerea executiva si ca Barra este candidatul probabil. In luna septembrie, Akerson a spus la un eveniment in Detroit ca se asteapta ca o femeie sa conduca la un moment dat unul dintre producatorii de automobile din Detroit.

Citeste si:
O schimbare în AUTO: fabricile se oferă să producă echipamente...
Mișcare care amintește de...

"Nu stiu cand, dar cred ca exista un numar incredibil de femei talentate in industria automobilelor, in mod sigur la General Motors. Este inevitabil", a aratat Akerson.

Decizia GM a venit la o zi dupa ce Trezoreria USA a vandut actiunile pe care le mai detinea la producatorul auto, punand capat oricarei implicari a guvernului in companie. Trezoreria a primit o participatie la GM in urma programului guvernamental de salvare a grupului de la faliment.

Barra si-a inceput cariera la GM in 1980, inainte de a implini 20 de ani. La acea data, era studenta la divizia Pontiac Motor a General Motors Institute, de la Kettering University, absolvind cu specialitatea de inginer in domeniul electric.

Ea a intrat pe lista posibililor CEO atunci cand Akerson a transferat-o de pe postul de vicepresedinte pentru resurse umane la director global pentru dezvoltarea produselor. Ulterior, atributiile sale au fost extinse si la achizitii.

Citeste si:
General Motors şi Ford vor să producă în SUA echipamente medicale
General Motors şi Ford vor să...

Sursa foto: http://www.gm.com/company/corporate-officers/mary-barra

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Şoferii de camioane aşteaptă zece ore la Nădlac II pentru a intra în ţară
Setari Cookie-uri