Cererea producatorului de masini sport Porsche AG de a controla pana la 25,1% din actiunile grupului Volkswagen a fost aprobata de Oficiului Federal al Concurentei din Germania (Bundeskartellamt).

Organismul german a anuntat vineri ca pachetul de actiuni al Porsche detinut la cel mai mare producator de autovehicule din Europa nu reprezinta un obstacol pentru concurenta.

Presedintele Bundeskartellamt, Ulf Boege, a semnalat ca noua tranzactie nu pericliteza alianta dintre Porsche si Volkswagen, dupa ce primul a achizitionat toamna trecuta 19% din actiunile celui de-al doilea, obtinand astfel drept de vot, informeaza Rompres.

Boege aminteste ca activitatile celor doi fabricanti nu se suprapun decat in cazul masinilor sport si SUV-urilor, fara sa aiba o pozitie dominanta pe piata. Cu 25,1% din actiunile cu drept de vot, Porsche va dobandi o cota care ii va da drept de veto, putand astfel sa blocheze, daca doreste, deciziile luate de conducerea grupului Volkswagen.

Anul trecut, Porsche a cheltuit aproximativ 3,5 miliarde euro pentru a-si majora participatia la VW pana la 18,5 procente, devenind astfel cel mai mare actionar individual la Volkswagen.

Porsche intentiona astfel sa protejeze Volkswagen, firma care furnizeaza aproximativ o treime din productia Porsche, de orice oferta ostila de preluare venita de la o companie straina. in perioada care a trecut de la sfarsitul anului si pana in prezent Porsche a ajuns sa controleze 21,2 procente din actiunile grupului Volkswagen, grup care detine marcile VW, Lamborghini, SEAT, Skoda, Bentley si Bugatti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri