Lumea are nevoie de sute de "gigafabrici" de baterii litiu-ion de tipul celei pe care vrea sa o construiasca Tesla Motors, a declarat fondatorul companiei, Elon Musk, la Forumul Mondial pentru Inovatii in Energie, transmite Mediafax, care citeaza Bloomberg.

Forumul este o conferinta anuala gazduita de un membru in board-ul Tesla, Ira Ehrenpreis.

Tesla, producatorul de automobile electrice de lux din Palo Alto, California, anticipeaza ca fabrica aflata in plan va produce baterii litiu-ion mai ieftine cu peste 30% fata de preturile actuale, a spus Musk.

"Cred ca putem sa obtinem o reducere mai mare de 30%", a spus Musk, adaugand ca pe masura ce cererea pentru baterii din partea companiilor auto va creste, va fi nevoie de multe "gigafabrici".

Numai pentru acoperirea cererii sporite din partea producatorilor de automobile este nevoie de 200 de astfel de fabrici, a explicat el.

Citeste si:
Cat costa masinile Tesla in Romania si de unde le poti cumpara
Cat costa masinile Tesla in...

Tesla este aproape de o decizie privind locul din SUA unde va construi prima astfel de fabrica, despre care Musk afirma ca va costa pana la 5 miliarde de dolari si va implica parteneri precum Panasonic.

Saptamana trecuta, Musk a spus ca lucrarile de constructie ar putea incepe cel mai devreme in luna iunie.
Pe langa furnizarea de baterii pentru autombilele electrice ale Tesla, fabrica va livra unitati de stocare a energiei companiei SolarCity, o alta companie a lui Musk.
Aceste baterii vor fi destinate si altor furnizori de energie solara si eoliana, a aratat Musk, fara sa mentioneze care sunt acestia.
Texas, Arizona, New Mexico si Nevada sunt statele identificate de Testa cu cele mai mari sanse pentru construirea fabricii de baterii, unde numarul de angajati ar putea ajunge pana in 2020 la 6.500.
Musk a declarat in februarie ca Panasonic ar putea fi implicata in proiectul fabricarii de baterii, dar compania japoneza nu a confirmat participarea in proportie de 100%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Daimler nu exclude o colaborare viitoare cu Tesla
Setari Cookie-uri